Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. november 23., szombat

Megvan a Balaton fagyija

Az M1 aktuális műsorán elhangzott a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) által meghirdetett versengés zsűrijébe az idén meghívást kapott a tavalyi győztes finomság, a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó képviselője, Somogyi Renáta is.

– Ez a kezdeményezés 2015-ben indult, célja, hogy a kézműves fagyikat népszerűsítsék – kezdte Somogyi Renáta. Mint megtudtuk, a gyenesdiási fagyizó eddig két alkalommal is nyert, 2017-ben a Festeticsék mandulás csókja fantázia névvel illetett ínyencséggel, míg tavaly az Illatos Izabella kreációval. Ráadásul 2016-ban egy különdíjat is kaptak.

A Balaton Fagylaltja versenyre, amely a tó körüli minőségi gasztronómiát népszerűsítő erőpróba, tizenhárom csapat nevezett. A zsűri Balatonfüredről indulva járta körbe a fagyizókat. Somogyi Renáta hozzátette, számára a legfontosabb az íz, az állag, a textúra, valamint a kreativitás. A tavalyi győztes hisz abban, hogy egyszerű ízekből is lehet újszerűt, és finomat alkotni.

– Magyarországon csak az készíthet főzött fagylaltot, aki cukrász végzettségű, éppen ezért, ha már születik egy jó kreáció mondjuk egy tortában, akkor azt szívesen elkészítik fagylaltban is. A jeges finomságok is követik a mai gasztro forradalmat, mindig igyekszünk újítani, új trendekre törekedni, azonban a hagyományos ízvilágot sem szeretnénk elfelejteni – hangsúlyozta a kétszeres győztes.

A zsűri végül úgy döntött, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó nyerte a Balaton Fagyija díjat, a Levendulás Kajszibarack elnevezésű kreációval. A veszprémi, balatonszemesi, balatonboglári fagyizók pedig különdíjat vehettek át.

Fotó: Nyitott Balaton Facebook

 

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Akciós makettek újratöltve

A tételek közül az apró alkatrészektől a komplett szettekig, különféle árkategóriában szerezhetők be termékek a makettezéshez. A 13 millió forint összértékű portékák új, bontatlan állapotúak,

tovább olvasom »

Szólj hozzá!