Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. július 24., szerda

Megújult a badacsonyi iroda

Elkészült Badacsonytomajon, a badacsonyi városrész központjában levő Tourinform iroda felújítása. Az iroda május elejétől újra fogadja a vendégeket.

A korszerűsítést a Magyar Turisztikai Ügynökség 20 millió forintos pályázati támogatása segítette. Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a járvány miatt minden bizonnyal az idei idegenforgalmi szezonban is sokan választják hazánkat üdülési célpontként. A turizmusból élők számára a következő két esztendő jelentős változást hoz nemcsak szemléletben, hanem minden más tekintetben is. Badacsony környéke az elmúlt időszakban sokat fejlődött és szép látványt mutat, ennek az útnak azonban még csak a felénél járunk, számos fejlesztés van még előttünk. Krisztin N. László polgármester megköszönte az iroda munkatársainak a felújítással kapcsolatos munkáját, Borbélyné Galambos Gabriella, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnökségi tagja szerint az iroda megújulása a környező településekkel való közös siker és az információs pont nem csak a város, hanem az egész mikrorégió turizmusát szolgálja majd.

Az idei szezonra megújult a badacsonytomaji Tourinform iroda

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM munkaszervezetének vezetője leszögezte, hogy az elmúlt 25 év legnagyobb fejlődése ott mérhető le, hogy a nyitás évében ötezer főt számláló személyes látogató forgalom 2020-ra elérte a hatvanezer főt. Az iroda kezdettől fogva a Balaton-régió leglátogatottabb irodái közé tartozott, országos viszonylatban mindig benne volt az első tízben, tavaly elérte az ötödik helyet. A badacsonyi térség a Balaton-felvidék egyik leglátogatottabb desztinációja, évente kétmillió turista fordul meg itt. Indokolt volt tehát a korszerűsítés. Az avatáson az ötven éve szobakiadással foglalkozó Kozári Ferencné vágta át a nemzeti színű szalagot.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!