Különleges tábor - Balaton Televízió hírportál

Különleges tábor

Hallássérült fiataloknak szervez balatoni tábort a Hallás Társasága Alapítvány. A Hali Tábort július 6-12. között tartják.

A harmadik alkalommal megszervezett táborban a fiatalok hasznos információkkal, tudással gazdagodhatnak a szabadegyetemi előadásokon. 

Mint megtudtuk, ez egy hiánypótló kezdeményezés, hiszen ezek a fiatalok nem találkoznak más hallássérült sorstárssal, így nehézségeikkel egyedül kénytelenek megküzdeni. Hogy ez ne így legyen, nyaranta és évközben is közösségépítő programokat biztosítanak számukra, ahol hasznos információkat is átad a társaság előadásaik során, amelyek könnyebbé teszik az önérvényesülést számukra.

Az idén a következő előadásokkal készülnek a szervezők: Loványi Eszter arról beszél majd, milyen az élet hangjelző kutyával. Nuber Arnold és Nagy Tamás azt fejtegeti majd, mi a hallókészülék és a CI (cochleáris implantátum) jövője. Moderált beszélgetés is lesz, ahol a halló-hallásssérült párkapcsolatok konfliktusait elemzik majd. Laczka Zsanett a hallássérültek jogairól beszél. Vecsernyés Anna pedig a párkapcsolatok konfliktuskezeléséről referál. Mindemellett a jövő akadálymentesítése is szóba kerül majd.

A tábort Fonyódon július 6-12. között Fonyódon rendezik meg.