Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 20., szombat

Krumpli variációk baconnel

Azért is szeretjük, mert a burgonya sokoldalú, és számtalan formában kínálhatjuk.

Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a zöldség nem csak szerényen megbújó másodhegedűs lehet, hanem egy kis ötlettel, találékonysággal, no meg kevés időráfordítással, főszerephez is juthat egy olyan formában, amitől garantáltan mindenkinek leesik az álla.

 A bacon a krumpli legjobb barátja. Jól állnak egymásnak, harmonizálnak egymással, kiegészíti egyik a másikat. Ebből a barátságból mi csak profitálhatunk, hisz a végeredmény tekintetében minden esetben mi állunk a másik oldalon: mi kapjuk a dicsérő szavakat, és bennünket szolgál a kulináris élmény az elfogyasztásakor.

Lepjen meg egy férfit rózsával, baconös krumpli rózsával, és a teremtés koronái hálásak lesznek a gesztusért.

Amennyiben még tekergetni sincs kedvünk, de találunk a hűtőszekrényben maradék sajtot, esetleg felvágottat, vagy sonkát, és van pár szem krumpli, és legalább egy hagyma a spájzban, akkor máris kész a remekbe szabott vacsora, hisz csak sütögetni és töltögetni kell a csodás produktumért. Viszont, ha tényleg van egy kicsivel több idejük, akkor legalább egyszer próbálják ki a krumpli gombócot, baconbe tekerve. Ha egyszer elkészítették, higgyék el, felkerül a családi kínálatba.

Krumpli rózsa baconnel

Hozzávalók:

4 szem közepes burgonya

6 rózsához 12 szelet bacon

0,5 dl olívaolaj

só, bors, kakukkfű, rozmaring

1 duci gerezd fokhagyma

A krumplikat megpucoljuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Fogunk két szelet bacont és egymással mellé rakva kiterítjük, majd jöhetnek a krumpliszeleteket és egymással fedésbe rakva rárakjuk a szalonnára, megkenjünk a fűszeres olajjal, és óvatosan feltekerjük. Muffin formába rakva, 200 Celsius fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Krumpligombóc baconnel

Hozzávalók:

4-5 szem közepes krumpli

1 tojás

0,5 dl olaj

fél bögre liszt

só, bors, szerecsendió

15 dkg gomba

12 szelet bacon

10 dkg füstölt sajt

 

A burgonyákat puhára főzzük, krumplinyomon áttörjük, majd teljesen kihűtjük. Ha teljesen hideg, akkor hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót, megszórjuk a liszttel, majd a sajt felét reszelve, a gombákat pedig nagyon apró darabokra vágva tesszük hozzá, végül pedig az olajat is. Az egészből jól formázható masszát kell kapni, amikből nagyobb diónyi gombócokat készítünk. A gombócok közepébe elrejtünk egy kis kocka sajtot, a másik fél sajt felhasználásával. A gombócokat beburkoljuk a baconnel és egy hőálló tálba szépen egymás mellé rakva megtöltjük a tálat. Közepesen meleg sütőbe téve szép ropogósra sütjük tejföllel tálaljuk.

Madarász Ildikó

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!