A drámai költemény ezúttal nem irodalomtörténeti szempontból kerül górcső alá, hanem a benne szereplő eszmék és problémafelvetések oldaláról tárul fel a tartalma – olvasható a szervezők közleményében, amely szerint a fesztiválon minden nap más-más téma kerül a középpontba.
Az esemény első napján, szerdán a teremtéstörténet, az emberiség fejlődése áll majd a fókuszban és arról is szó esik, hogy mi a célja az embernek a világban. A második napon az egyiptomi, az athéni és a római kultúra kapcsán az egyeduralom és a demokrácia témáját járják körül. A harmadik napon egyebek mellett a reneszánsz és a felvilágosodás eszméiről, a korszak tudományáról, valamint a munka és magánélet egyensúlyáról lesz szó. A negyedik napon a technológiai forradalom, valamint a fogyasztói társadalom pozitívumai és negatívumai is szerepelnek a témák között. A záró napon a lehetséges jövőképek állnak a beszélgetések fókuszában, emellett a környezetvédelemről, a klímakatasztrófáról és az ezzel járó klímaszorongásról is szó lesz.
A fesztivál vendége lesz mások mellett Dominik Finkelde német filozófus, aki arra keresi a választ, honnan jött és merre tart az emberiség. Közreműködik még Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, Hideg Éva jövőkutató és Gelencsér András vegyészmérnök, akik közös beszélgetésen tárják fel a fenntartható fejlődés lehetőségeit. Baán Izsák, a bakonybéli bencés közösség szerzetese az én és a közösség viszonyáról beszélget majd Balla Gergely zenésszel, emellett az elöregedő társadalmak globális következményeiről is szó esik Pogonyi Szabolcs filozófus, Pogátsa Zoltán közgazdász és Kocsis Krisztián neurobiológus közreműködésével.
A fesztiválnak az ActiCity, a FOTON, az Expresszó, a TEREM, a Papírkutya, a Hangvilla és a Fricska Étteremlakás ad majd otthont. A gondolatébresztő beszélgetéseken kívül lesz punk-rock koncert, különleges ételkóstoló, kortárs színházi előadás, valamint felcsendülnek arab dalok is – közölték.

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel, idén is folytatódik a GasztroFok Siófokon! 2025-ben az esemény fővédnöke Fodor Noel, a Bocuse d’Or különdíjas siófoki fiatal gasztrotehetség!
A rendezvény idei fővédnöke Fodor Noel, Siófok ifjú tehetsége, a Bocuse d’Or 2024-es döntőjében a „Legszebb tál” különdíjat nyert magyar csapat tagja! A novemberi
								
								
														
														

								
								

