Könyv a fesztiválról

Bemutatták a VeszprémFest húszéves történetét összefoglaló könyvet, és betekintést engedtek a jelenlévőknek a fesztivál múltját bemutató filmbe is Veszprémben.

VeszprémFest 20 című könyv, melynek szerzője Gellért Gábor, visszaemlékezéseken, interjúkon, kulisszatitkokon keresztül mutatja be a prémium zenei fesztivál két évtizedes történetét.
Szintén a fesztivál múltját mutatja be a koncertfilm, Bárány László alkotása, amely hamarosan közönség elé kerül a veszprémi Foton Audiovizuális Centrumban, és a művet a közmédia is műsorára tűzi a közeljövőben.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy Veszprém számára a fesztivál “hosszú távú befektetés”. Munkahelyeket teremt, az ott élők minőségi módon tölthetik el a koncerteken szabadidejüket.
Azt mondta, a sikeres fesztiválvárosok láthatatlan hálózatot alkotnak, így alakul a jövő városainak szövetsége.
Fontos küldetésük a fesztiváloknak, hogy számos családi élmény kötődik hozzájuk, melyeket a családtagok sokszor évek múlva is fel tudnak idézni – vélekedett Navracsics Tibor.
Miklósa Erika operaénekes, a Mol-Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke – aki hétszer lépett fel a fesztiválon – arról beszélt, hogy a rendezvény az évtizedek során nemzetközi szinten is elismerésre méltóvá lett, de így is megtartotta bensőséges jellegét.
Porga Gyula, a település polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: Veszprém az elmúlt egy évben “jobb várossá vált az Európa kulturális fővárosa programnak köszönhetően”. Ugyanez történt a VeszprémFestnek köszönhetően is az elmúlt húsz esztendőben.
Gellért Gábor újságíró, a VeszprémFest 20 című könyv szerzője utalt arra, hogy nem tartja magát írónak, de az írás kikapcsolja, élmény számára. Azt mondta, Veszprém közönsége nyitott a prémiumfesztivál eseményeire.
Bárány László, a VeszprémFest20 című film rendezője arról beszélt, hogy kevés dolog létezik, ami húsz év távlatában képes összefogni egy várost; a VeszprémFest ilyen.
Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden jelenlévő hozzátett valamit a fesztivál sikeréhez; a rendezvény összefogás nélkül nem élhetett volna meg két évtizedet.

Fotó: Facebook/VeszprémFest

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!