Kocsonya szépségek versenye - Balaton Televízió hírportál

Kocsonya szépségek versenye

Badacsonytördemicen 16. alkalommal rendezte meg a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület, valamint Badacsonytördemic Önkormányzata a kocsonyák szépségversenyét.

Ezúttal is csak a külső számított a megmérettetésen, idén huszonhatan neveztek a versenyre, amely ezúttal is megmozgatta a fakanálforgatók fantáziáját.

A legtöbben klasszikus kocsonyát főztek bőrrel, füstölt hússal, de sokan használtak szokatlan elemeket is a dekoráláshoz. Petrezselyemmel, salátával dekoráltak, zöldségből horgász figurát faragtak, sőt, angyalt, csodaszarvast csempésztek a tálba, mások pohárba töltötték a levet, sőt, akadt, aki palackba zárta a finomságot. A helyi óvodások szokás szerint kitettek magukért, ők házi gumicukrot készítettek mézes, áfonyás, sárgabarackos ízben, a mesztegnyői csapat bebizonyította, hogy nem csupán rétesben jók, hanem klasszikus, sőt,  halas kocsonyát ugyancsak remekül készítenek.

A versenyen a Tördemic Néptáncegyüttes Barkócás utánpótlás csoportja adott nagy sikerű műsort. A zsűriben Kondor Katalin újságíró, Bakos Attila vendéglős és Illés Zoltán, a Badacsonyi Céh Turisztikai Céh Egyesület elnöke bírálta a kocsonyák szépségét. A legszebbet a mesztegnyői küldöttek készítették, második helyre a Lábdi Partlakók csoportja került, harmadik a helyi Jövőnkért Egyesület csoportja lett a szépségversenyen.

Azért, hogy minden érdeklődő jól lakhasson, a szokásos helyi főző csapat, Horváth Lászlóné, Cseh Sándor és felsége, valamint Szabó Ferenc dolgozott és főzte a házi kocsonyát két napon át. Olyan jól sikerült, hogy el is fogyott az utolsó tányérig.