Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. július 24., szerda

Kezdj el gyúrni az átúszásra!

Már 4️⃣1️⃣6️⃣ hazai településről több, mint 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ nevező az idei Balaton-átúszáson! Legyél te a következő!

 

Ott leszel 2023-ban Révfülöpon a rajtban? Kezdd el a felkészülést most!

A 41. Lidl Balaton-átúszásra a szervezők felkészítő edzéstervvel segítenek. Az esemény e-edzésprogramjához bárki csatlakozhat, a részvétel ingyenes, a feliratkozóknak havonta, e-mailen küldik az edzéstervet.

Első bálozó vagy? Vagyis még sosem úsztad át a Balatont? Higgy magadban, itt a helyed. A

A 41. Lidl Balaton-átúszás e-edzésprogramját Garas Attila triatlonedző jegyzi.

Az edzésterv sikeres célba érésre készít fel, célidő meghatározása nélkül.

Haladóknak, vagyis a gyakorlottabb úszóknak és a Balaton-átúszás féltávját választó mezőnynek tavasztól indítanak e-edzésprogramot.

Megnyitották a nevezést a 41. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményére idén július 22-én várnak. Dobd fel a nyári sportszezont egy igazán bevállalós teljesítménnyel, hogy elmondhasd magadról: megúsztad!

A Balaton 2023-ban is ugyanott vár, a táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot.

A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi. A részvételhez nincs szükség sem orvosi igazolásra, sem helyszíni orvosi vizsgálatra.
Arra kérnek, hogy dönts felelősen, mérlegeld fizikai állapotodat, mielőtt vízbe csobbansz! Ha szükségesnek érzed, a felkészülési időszakban konzultálj orvosoddal, edződdel!

Ha az 5,2 kilométeres, teljes távot még soknak találod, vállalj rövidebbet, érezd át az esemény hangulatát a 2,6 km-es féltávon, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után érsz ugyanott célba, ahol az átúszók is megérkeznek a déli partra

Ha pedig a hullámok helyett az evezőt éreznéd inkább a tenyeredben, válaszd a Lidl Balaton-áthúzást, melynek keretében egy SUP-deszkán evezve szelheted a habokat. Az áthúzáson kényelmesen vagy versenytempóban is haladhatsz, nézelődhetsz vagy hajthatsz a jó időereményért, állhatsz, térdelhetsz vagy leülhetsz, ahogy jól esik.
Ha régóta érdekel, milyen lehet az átúszás élménye a Balaton közepén, de nem állsz készen egy ilyen kihívásra, az áthúzás remek választás, hogy közelről lásd a történéseket, a SUP-táv nyomvonala az úszófolyosó mellett halad ugyanis.

A Balaton-átúszás élményét bátran ajánlják olyan felkészült, amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő sporteseményen. Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

Az 2,6 vagy az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. 2023-ban is számos edzéstervvel segítjük az átúszók felkészülését. Ingyenesen elérhető, online edzésprogramjainkat Garas Attila triatlonedző jegyzi, bármelyik edzéstervbe bekapcsolódhatsz. A 7 hetes, formába hozó edzésprogram június 2-án indul.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!