Keszthelyen több iskolában is felütötte fejét a vírus

Több oktatási intézményben is találtak koronavírus-fertőzöttet – számolt be a Keszthely TV.

A híradás szerint még október 9-én derült ki, hogy a Zöldmező utcai egységes gyógypedagógiai módszertani iskolában egy pedagógus és egy gyógypedagógiai asszisztens megbetegedett. Miután a második és harmadik évfolyammal érintkeztek több diákkal is, ezért a két tanárt és tizennyolc tanulót a járványügyi előírásoknak megfelelően, karanténba tettek.

A televízió szerette volna megtudni, azóta miként alakult a helyzet ebben és más tankerületi fenntartású intézményben, azonban a nagykanizsai tankerülettől nem kaptak választ.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum három iskolát működtet Keszthelyen. Ahogy azt Vizlendvai László igazgató elmondta, az Asbóth iskolában egy tanuló tesztje pozitív lett, egy másik tanuló karanténban van, három másik diák pedig kontakt személyként online oktatásban részesül.

A vendéglátóipari iskolában egy oktató került karanténba, míg a Premontrei Technikumban egy diák Covid-tesztje lett pozitív. Itt különös hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a kollégiumi szobákat is fertőtlenítsék, hétvégenként még ózongenerátoros fertőtlenítést is végeznek.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!