Kánikulával érkezik a hétvége - Balaton Televízió hírportál

Kánikulával érkezik a hétvége

Csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 29 fok között alakul.

Pénteken délen és nyugaton csak néhol, máshol több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A délies szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 32 fok között alakul, a legmelegebb délen, délnyugaton lesz. Zivatarokat követően viszont átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A hétvége ezúttal az igazi nyár jegyében fog telni. A napsütést északon és keleten zavarhatja több gomolyfelhő, főként ezeken a tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton ugyanakkor alig lesz felhő az égen. Az északi-északkeleti tájak kivételével beköszönt a kánikula, délutánonként 27-33 fokra van kilátás. A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton lesz.

Forrás: MTI, idokep.hu