Kalácska Zsanett különleges struktúrái

Révfülöpön a Rév-Art Galériában Révfülöpön a Rév-Art Galériában Kalácska Zsanett tervezőművész textil és bőr munkáiból látható kiállítás.

 

 

A művész ugyan sok csoportos kiállításon bemutatkozott már, de ez az első önálló tárlata. Fémművesből lett textilművész, mivel évek óta, sőt, gyermekkorától foglalkoztatta a természet formavilága. Amellett a geometria ugyancsak nagy szerelme. Vallja, hogy ami él és mozog körülöttünk, az organikus formavilág, geometriai formákból áll.  Ezekkel kezdett foglalkozni, az egyetemen talált rá a struktúra dizájn területére, amelyben összeért a két dolog. Ehhez legalkalmasabb anyagnak a textil bizonyult számára. Több, mint tíz éve foglalkozik vele, öt éve komolyabban. Zsanett egyik textil struktúráját látványtechnikus párjával készített. A hatalmas, misztikus, mesebeli kertre emlékeztető, filc négyzetekből összeállított alkotás a video és fény technikának köszönhetően folyamatosan változtatja a színét és időnként az az érzése a szemlélőnek, hogy hullámzik a növény tenger, nőnek a levelek. A titok a felületről készített fotóban rejlik, amelyet folyamatosan vissza vetítenek az alkotásra, közben manipulálva azt különféle színekkel, effektekkel.

A kiállításon Zsanett bemutatja bőrből készített ékszereit, áttört mintás, különleges bőr táskáit is. Minden alkotása arról árulkodik, hogy érdeklik a természet ritmusai, mintázatai, ismétlődései. Vallja, hogy a legalapvetőbb formákból minden megoldható, Csak körző kell hozzá és vonalzó, mégis organikus lesz az eredmény. Ugyanabból a négyzetből nagyon sok féle struktúrát képes kialakítani, vallatja a háromszöget, hatszöget, négyzeteket, köríveket. Folyton átbújnak egymáson az elemek a gomb és gomblyuk elvét követve. Terülnek síkban és térben, különböző képpen. Zsanett bizonyítja, hogy végtelen a tárház, emiatt rengeteg ötlete vár megvalósításra. A kiállítás július harmadikáig látogatható.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pisztráng és bor a tóparton

A mediterrán környezetben három napon át három színpadon váltották egymást a zenekarok, miközben a vendégek a Balaton-felvidék legjobb borait tesztelhették és a változatos módon elkészített

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250