Jobb körülmények várják idén a bringásokat

2023-ban fellendülhet a bringás turizmus a Balatonnál.

Keszthely térségében egyszerre több fejlesztés van folyamatban. Például kerékpáros pihenők, szervízoszlopok épülnek és a tervek szerint idén tavasszal átadják az Energia téren a kerékpáros központot. A bringások jelentősen hozzájárulhatnak a vendégforgalom növeléséhez, hiszen mentesítik a túlterhelt nyári szezont.

Vonyarcvashegy központjába a közelmúltban egy szervízoszlopot telepítettek, ahol éjjel-nappal végezhető  a járművek javítása. A csónakkikötő és a bringaút mellett most épült fel a kerékpáros pihenő. A szezonra a tervek szerint még több helyen információs táblákat telepítenek. Korábban már kijelölték a kerékpáros Festetics-körutat, valamint járműveket vásároltak. A Turisztikai Egyesületnek eddig 50 kölcsönözhető kerékpárja van, köztük e-bikeok. A Szendrey-emlékszobánál ugyancsak épült egy pihenő. A Magyar Kerékpáros Szövetség pályázatával az egész Balatonnál fejlesztik a kerékpáros turizmust. A Nyugat Balatoni Turisztikai Iroda a felelős a térségi beruházások tervezéséért és megvalósításáért.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!