Jégpályák a Balatonnál, avagy hol korcsolyázz, ha nem fagy be a tó - Balaton Televízió hírportál

Jégpályák a Balatonnál, avagy hol korcsolyázz, ha nem fagy be a tó

Szabadon siklani, belekortyolni egy fűszeres forralt borba és baráti társaságban élvezni a jég adta örömöket – a balatoni korcsolyázás nem véletlenül olyan népszerű. Viszont az időjárás kiszámíthatatlansága miatt mindig kérdéses, mikor fagy be a Balaton, és ha be is fagy, van-e olyan vastag a jégtakaró, ami megtartja a korcsolyázók súlyát. Szerencsére melegebb teleken sem kell kihagynunk a korcsolyázás élményét, mert vannak olyan jégpályák a Balatonon, amik ilyenkor is üzemelnek:

Keszthely

December első hétvégéjén nyitott meg Keszthely igazi jeget biztosító korcsolyapályája, a Balatontól 200 méterre, az Energia téren. Egyszerre 45 fő korcsolyázhat a mintegy 310 négyzetméter területű, kör alakú pályán. Hétköznapokon 16 és 20 óra között, hétvégéken 10 és 20 óra között, a tanítási szünet idején pedig minden nap 10 és 20 óra között tart nyitva a pálya, várhatóan egészen február 28-ig. Azonban, ha a szokásosnál enyhébb lesz a 2018-as év kezdete, akkor hamarabb is bezárhat.

Balatonlelle

A tavalyihoz képest szebb, jobb és nagyobb jégpálya nyílt Balatonlellén, a BL YachtClubban. Hétköznapokon 10 és 20, hétvégéken pedig 10 és 22 óra között korcsolyázhatunk itt, egészen február közepéig. Szombaton és vasárnap 15 és 17 óra között pedig korcsolyaoktatáson is részt vehetünk.

Szigliget

A szigligeti strandot az idei évben téliesítették, és amellett, hogy szaunázhatunk, és ezután a Balaton jeges vizében hűthetjük le magunkat, kivilágított műjégpályát is találunk itt. Hétköznapokon délután fél 3 és 20 óra között tart nyitva a pálya, hétvégenként pedig 10 és 19 óra között. Közben a pálya karbantartása miatt vannak szünetek. Korcsolyabérlésre is van mód, és nyitva tartó vendéglátóegységet is találunk a parton. December 25. és 30. között 10 és 19 óra között tart nyitva a korcsolyapálya.

Hévíz

A helyi Tourinform iroda információi szerint idén is biztosan megnyit a hévízi jégpálya, várhatóan tavalyhoz hasonlóan szintén december 6. körül. A fedett sátorban kialakított korcsolyapálya különlegessége, hogy nem előre fagyasztott lapokból állítják össze, hanem a víz helyszíni lefagyasztásával hozzák létre a sima jég felületet.

Veszprém

A veszprémi jégpálya már megnyitotta kapuit, a 800 négyzetméter területű pályát az Aréna parkoló mellett, a Tesco áruház mögött találjuk. A pályán a jégkorongozást és a jégdiszkót is kipróbálhatjuk.

A jégpálya kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között, szombaton 12 és 20 óra között, vasárnap pedig 13 és 18 óra között van nyitva. Ez hokimeccsek miatt változhat, ezekről a jégpálya Facebook oldalán lehet tájékozódni.