Jamali szépen gyógyul - Balaton Televízió hírportál

Jamali szépen gyógyul

A szépen gyógyuló Jamali győzelmet vár a csapatától Szegeden, de BL-döntős szereplést is

Két hónapja, hogy Iman Jamali, illetve ahogy a magyar állampolgári eskütétele óta emlegetik, Jamali Iman súlyos térdsérülést szenvedett a kézilabda világbajnokságon. Az Egyiptom elleni csoportselejtező mérkőzés 23. percében vált harcképtelenné, azonnal látni lehetett, hogy nagy a baj. Sérülése szempontjából semmit sem számít, de az ellenfél szövetségi kapitánya az a David Davis volt, aki egyszemélyben Jamali klubjának, a Telekom Veszprémnek a vezetőedzője.

„A körülményekhez képest egész jól vagyok, hétről hétre jobbnak érzem a térdemet, amelyet dr. Béres György sebészorvos, a szakma egyik legkiválóbbja műtött meg – nyilatkozta Jamali az SzPress Hírszolgáltnak. – Szerencsém a szerencsétlenségemben, hogy a jobb térdem keresztszalagja szakadt el, nagyobb lenne a gond, ha ugyanez a ballal, az elugró lábammal történik meg.”

Másodszor volt balszerencsés

Az iráni születésű sportembernek ez volt a második súlyos térdsérülése. Öt évvel ezelőtt a veszprémi klub vezetői a világhírnévnek örvendő dr. Hangody László traumatológus és ortopéd sebészprofesszortól kértek segítséget, aki kitűnő munkát végzett, hiszen a kézilabdázó visszatérhetett a pályára. A kényszerszünet így is hét hónapig tartott.

„Meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a gyógyulásom most sem lesz rövidebb – folytatta a 202 centiméter magas kézilabdázó. – Hetente kétszer Balatonalmádiban kezelnek, és ha minden jól megy, április végén a gyógytornát is elkezdhetem. Szeretném, ha a rehabilitáció a lehető legjobb helyen folytatódna, mert a hosszú kihagyás után épen és jó kondiban szeretnék edzésbe állni.”

Három nap múlva a Telekom Veszprém a bajnoki címvédő Mol-Pick Szeged otthonában játszik bajnoki rangadó mérkőzést.

Lesz elég erő és motiváció

„Nagyon szurkolok a csapatomnak és képesnek tartom a játékostársaimat arra, hogy idegenben is győztesként hagyják el a pályát. Ez hatalmas bravúrnak számítana és felpaprikázná a társaságot a soron következő hazai erőpróbák előtt. Messze még a Bajnokok Ligájának négyes döntője, több akadályt is venni kell, de az elmúlt hetek csoportmérkőzései azt mutatták, hogy meg van az erő és az erős motiváció a játékosokban, amely a Final Four közeledtével csak erősödhet bennük. Fájó, hogy legfeljebb csak szurkolóként mehetek majd velük Kölnbe, de azt remélem, hogy ott nélkülem is megállják majd a helyüket.” – hangsúlyozta a játékos.

Iman Jamalinak – aki egy-egy évig kölcsönjátékosként a svéd bajnok Kristianstad, illetve a fehérorosz Breszt együttesét, azaz a Telekom Veszprém maga mögött hagyott csoportellenfeleit erősítette – elvileg idén jár le a veszprémi szerződése.

Szalay Péter

SzPress Sporthírszolgálat

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid