Ingyenes ruhacsere Balatonalmádiban

Október 13-án Balatonalmádiban ismét megrendezik a ruhacserét. Az ingyenes rendezvény résztvevői nemcsak megszabadulhatnak a szekrényben porosodó, ám jó állapotban lévő ruháiktól, hanem fel is frissíthetik ruhatárukat újabb darabokkal.

A rendezvény komoly múltra tekint vissza, immár nyolcadik éve lehet kincsekre lelni a temérdek összegyűlt ruha között. Évente kétszer-háromszor is lehetőség nyílik a cserére – eltekintve a járványhelyzet miatt kimaradt alkalmaktól.
A program nagy népszerűségnek örvend, minden alkalommal hatalmas mennyiségű ruha gyűlik össze. Ez jól szemlélteti, hogy egy-egy háztartásban rengeteg felesleges holmit vagyunk képesek felhalmozni, azonban egy kis odafigyeléssel ez kordában tartható.
A rendezvény több célt is szolgál. Egyrészt pénztárcabarát megoldást kínál, hiszen ráfordítás nélkül juthatunk remek darabokhoz. Másrészt tudatosságra sarkall, a rendszeres szelektálás által a gardróbunk is fellélegzik. A környéken sokan ezt az alkalmat ragadják meg és módszeresen válogatják át ruhatárukat. Az újrahasznosítás ma már alapvető szempont az élet minden területén, a cserebere remek példa erre. A megmaradt darabok rászoruló családokhoz kerülnek, így nemcsak a résztvevők, hanem a tágabb környezetünk is részesülhet a javakból.
Sebestyén-Tóth Orsolya, a Rendszerelem otthonszervezési szakértője, a rendezvény alapító szervezője azt tapasztalja, hogy a résztvevők kellemes délutánt töltenek együtt, remek hangulatban.

–  Örömmel tölt el annak a látványa, ahogy a hölgyek teljes beleéléssel túrják a ruhakupacot, miközben megvitatják egymással a hétköznapok kérdéseit, valamint egymásnak ajánlgatják a kezükbe került ruhadarabokat, ki-ki ízlésének megfelelően.
A Rendszerelem balatonfűzfői kisvállalkozásként otthonok, munkahelyek rendszerezésével foglalkozik, így a szervező nem csupán a fenntartható divat szempontjából szemléli az eseményt:
– Otthonszervezőként gyakran tapasztalom, milyen komoly kihívás egy-egy szekrény vagy helyiség rendbetétele, a felesleges darabok elengedése. Munkám során is lépésről lépésre együtt válogatjuk át az egyes kategóriába
tartozó dolgokat, amely egyedül sokszor nehézkes, kis biztatással azonban látványos változást érünk el. Nemcsak a szabad szemmel jól látható változásra kell itt gondolni, hanem a rendrakás által generált belső változásra
is, amelynek mindig van pozitív hozadéka. A ruhacserebere olyan program, ahol mindenki csak gazdagodhat: vagy a
szekrényében felszabadult hely vagy az újonnan összeválogatott ruhaneműk által – hangsúlyozta.
Október 13-án 15.00–18.30 között várják az érdeklődőket Almádiban, a Pannónia Kulturális Központban.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kézilabdás Mikulás

Mivel az igazi Mikulás rendkívül elfoglalt, ezért három küldött adta át ajándékait. A kicsik kitörő örömmel fogadták a nagyszakállú követeit, a három magyar válogatott kézist:

tovább olvasom »

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközösség Balatonboglár várossal együttműködve ismét meghirdeti a “Cipősdoboz” akciót, amellyel a településen élő hátrányos helyzetű családoknak szeretne segítséget nyújtani. A cipősdobozba minden

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!