Indul a strandkézilabda-bajnokság - Balaton Televízió hírportál

Indul a strandkézilabda-bajnokság

A hétvégén rajtol el a 2020-as strandkézilabda magyar bajnokság.

Június 20-21-én Alsóörsön kezdődik meg az idei strandkézilabda magyar bajnokság. A koronavírus-járvány miatt az idén mindössze öt forduló áll rendelkezésére a csapatoknak arra, hogy annyi pontot gyűjtsenek, amely elég lehet az országos döntőn való részvételhez.

Mint azt megtudtuk, az országos döntő helyszíne még kérdéses, itt majd a 10-10 legtöbb pontot gyűjtő női, illetve férfi csapat vehet részt. Az idei első tornát Alsóörsön bonyolítják le az előttünk álló hétvégén.

Úgy tudjuk, 16 férfi és 15 női csapat adta le a nevezését. A küzdelmek csoportokban kezdődnek meg, s ezt követően egyenes kieséses rendszerben alakulnak ki a helyezések.

Az alsóörsi torna egyben a Magyar Kupa is, ezért itt dupla pontot ér minden helyezés.

A szervezőknek a koronavírus-járvány speciális előírásoknak is meg kell felelnie, például kordonnal kell elválasztani a nézőket a csapatoktól, és úgynevezett gyalogőrökre is szükség lesz, akik az egészségügyi ellátást biztosítják.

A strandkézilabda-bajnokság programja: június 20–21. Alsóörs 1. forduló és Magyar Kupa, július 4–5. Agárd, 2. forduló, július 18–19. Balatonfüred, 3. forduló, július 25–26. Balatonakarattya, 4. forduló, augusztus 1–2. országos döntő.

Fotó: facebook.hu