Idén nyáron is klassz lesz a parton!

A Klassz a pARTon! fesztivál országos sajtótájékoztatóját június 14-én tartották a Pesti Vigadóban – ahol július 11-én Érdi Tamás, Nicolas Krauze, a Grazioso Kamarazenekar és Csordás Klára koncertjével kezdetét veszi a programsorozat, amely aztán leköltözik a Balaton partjára.
Idén nyolcadik alkalommal jelentkeznek, és ismerve a kulturális szféra szűkös forrásait, nyolc év a hasonló rendezvények történetében nagykorúságnak számít.
A fesztivált a program szervezői mutatták be, a művészeti vezető, Érdi Tamás, a producer É. Szabó Márta, valamint Érdi-Harmos Réka és Mayer Andrea projektvezetők.
A támogatók képviseletében Vikman Pál, a VEB 2023 EKF program komolyzenei programmenedzsere az élőzene varázsáról beszélt, amit a fesztivál sikeres koncertekkel juttat el az emberekhez. Erdei Barnabás Fonyód alpolgármestere elmondta, hogy a város életében kiemelt szerepet szánnak a kultúrának és örömmel csatlakoztak a fesztiválhoz. A festői szépségű fonyódi Balaton-part mellett két másik új helyszínen, Balatonszemesen, Balatonföldváron illetve további tizenkét településen csaknem ötven programmal várjuk a klasszikus zene rajongóit.
A fesztivál ingyenességét szponzori és pályázati támogatások biztosítják, kiemelt támogatónk a Szerencsejáték Zrt. és az MVM Zrt. Évek óta számíthatunk az NKA, a VEB 2023 EKF, a MOL Új Európa Alapítvány támogatására és lehetőségeik szerint a koncerteket befogadó települési önkormányzatok vagy intézmények is hoz zájárulnak, hogy valóban mindenki számára elérhető legyen az összes esemény.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250