Hol csobbanj, ha esős időben jössz a Balatonhoz? - Balaton Televízió hírportál

Hol csobbanj, ha esős időben jössz a Balatonhoz?

Nem kell megvárni a nyarat!

A balatoni strandolás utánozhatatlan, ám vízimádóként ősszel és télen sem kell lemondanod az úszás és fürdőzgetés élményéről, ha a magyar tenger partján töltöd a pihenésed. A környékbeli várak, a kirándulóterepek és a jó éttermek teljes értékű kikapcsolódást nyújtanak, a környékbeli fürdők pedig gondoskodnak arról, hogy ne kelljen a következő csobbanásért megvárni a nyarat!

Hévízi-tó

Hévízen találjuk Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tavát. Itt télen is fürödhetünk természetes vízben, egészen különleges élmény a párafüggönyön át gyönyörködni a tájban, pláne, ha mindezt éppen hóesés idején sikerül elcsípnünk. Ugyanakkor beltéri medencék, masszázselemek és iszapmedence is várja az ide látogatókat. A lazulást gyógyulással is összeköthetjük, súlyfürdő, ivókúra és gyógymasszázs is igénybe vehető Hévízen, ami egyébként csak 9 km távolságra van a Balaton-parttól (Keszthelytől).

A siófoki Galérius fürdő

Élményelemek, pezsgőfürdő, gyermekmedencék, csúszdák, szaunavilág és szauna felöntések is várják a látogatókat a közel 800 m² vízfelülettel rendelkező létesítményben, ahol összesen 6 medence található. Ha önmagunk kényeztetését igazán magas fokon szeretnénk űzni, akkor mintegy 10 féle masszázskezelés közül is választhatunk.

Marcali Városi Fürdő

A Balaton déli partján csobbanásra remekül alkalmas a Marcali Városi Fürdő, ami mintegy 12 km távolságra van a parttól. A fürdő fedett részén 5 medencében áztathatjuk magunkat az év bármely hónapjában.

Szigliget

Nem, nem nyílt termálfürdő Szigligeten, viszont itt találjuk a Balaton legelső „téli strandját”. Avagy a finn módi megjelent Kelet-Közép-Európában is: közvetlenül a szigligeti strand fogadóépületében egész évben nyitva tartó szauna üzemel, a bátrak pedig az izzadás után megmártózhatnak a Balaton jeges vízében. Mindezek után pedig éles váltással a jégkorcsolyapályát is kipróbálhatjuk.

Zalakarosi Termálfürdő

Keszthelytől 33 km távolságra található a zalakarosi fürdő, ami ízületi és izombetegségek esetén enyhülést hozó kénes gyógyvizéről ismert. Emellett családbarát: gyermekmedence és csúszda is bővíti az igénybe vehető szolgáltatások körét.