Hazaért a megújult Badacsony

Badacsonytomaj kikötőjébe a felújítása után első ízben május elsején kötött ki a Badacsony katamarán. Ugyan ezen a napon még kevés utas választotta a különleges vízi élményt, mostantól megszépülve várja a hajó a kirándulókat.

A 400 férőhelyes hajót 1979. július 22-én avatták fel és állították forgalomba Fonyód és Badacsony között. Immár 42 éve szeli a Balaton hullámait a három katamarán típusú hajóból álló flotta értékes tagjaként! A tavalyi évben új külső festést kapott, idén pedig a 175. jubileum jegyében belső bútorzata is megújult, illetve a hajó ablakára hőálló üvegfólia került, amely az energiatakarékosabb üzemelést teszi lehetővé. Május 1-től már lehetősége van bárkinek új élményeket szerezni a Badacsony katamarán fedélzetén, hiszen a hétvégétől már a Fonyód-Badacsony vonalon megkezdte idei évi szolgálatát.

Május 1-től hétvégente már Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony útvonalon is közlekednek a települések közötti hajójáratok, illetve Balatonmáriafürdő kikötőből sétahajókon is vár mindenkit a Bahart. Szombattól a hét minden napján hajózhatnak a vendégek, a menetrend szerint közlekedő hajók Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalakon, a sétahajók pedig Siófok, Balatonfüred és Keszthely kikötőkből május 1-től már minden nap közlekednek.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Elhunyt a híres balatoni borász

Szeremley Huba 1940-ben született Budapesten, gimnázium után teológiát és orvostudományt tanult, majd 1967-ben egy sportrepülővel elhagyta az országot. Élt Ausztriában, Svájcban, Nigériában és Iránban. Gépészmérnökként

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!