Hamarosan Balaton-átúszás!

Elindult az előzetes nevezés a 40. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményére idén július 23-án várnak.

A Balaton 2022-ben is ugyanott vár, a táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot.

A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi.2022-től azonban a részvételhez nincs szükség sem orvosi igazolásra, sem helyszíni orvosi vizsgálatra.
Arra kérünk, hogy dönts felelősen, mérlegeld fizikai állapotodat, mielőtt vízbe csobbansz! Ha szükségesnek érzed, a felkészülési időszakban konzultálj orvosoddal, edződdel!

Ha az 5,2 kilométeres, teljes távot még soknak találod, vállalj rövidebbet, érezd át az esemény hangulatát a 2,6 km-es féltávon, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után érsz ugyanott célba, ahol az átúszók is megérkeznek a déli partra.

Ha pedig a hullámok helyett az evezőt éreznéd inkább a tenyeredben, válaszd a Lidl Balaton-áthúzást, melynek keretében egy SUP-deszkán evezve szelheted a habokat. Az áthúzáson kényelmesen vagy versenytempóban is haladhatsz, nézőledhetsz vagy hajthatsz a jó időereményért, állhatsz, térdelhetsz vagy leülhetsz, ahogy jól esik.
Ha régóta érdekel, milyen lehet az átúszás élménye a Balaton közepén, de nem állsz készen egy ilyen kihívásra, az áthúzás remek választás, hogy közelről lásd a történéseket, a SUP-táv nyomvonala az úszófolyosó mellett halad ugyanis. A SUP-távra limitált számban fogadunk nevezéseket (400 fő).

Az 2,6 vagy az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. 2022-ben is számos edzéstervvel segítjük az átúszók felkészülését. Ingyenesen elérhető, online edzésprogramjainkat Garas Attila triatlonedző jegyzi, a linkre kattintva bármelyik edzéstervbe bekapcsolódhatsz. A 7 hetes, formába hozó edzésprogram június 3-án indul.

Az átúszás az Ötpróba része, az 5,2 km-s táv teljesítésével 6 pont gyűjthető, a 2,6 km-es táv 3 pontot ér, az áthúzást pedig 1 ponttal honorálja az Ötpróba. Ha Ötpróba-pontgyűjtő vagy, az 50%-os MÁV-kedvezményt is igénybe veheted.

A Lidl Balaton-átúszással a Fut a cég sorozatban résztvevő cégek is gyarapíthatják pontjaikat. Vagyis ha nemcsak fut, de úszik is a cég, nő az esély a kitűnő szereplésre a sportos cégek versenyében.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250