Halra bort - Balaton Televízió hírportál

Halra bort

Három napon át zsúfolásig volt vendégekkel a tapolcai Malom-tó partja, a hagyományos Pisztráng és Borfesztiválon. A különféleképpen elkészített halételek és a jó borok mellett három színpadon fellépő zenekarok és a vásárban kézművesek várták az érdeklődőket.

Pénteken már délben falatoztak a halra vágyók, fellépett a Babos-Piller jazz duo, a Csízi jazz, a Full Live trio, a Sofia Balogh Band. Sajcz Gábor harmonikázott, játszott az Új Idők Acoustic, a Quietchords, a Sofia Balogh Band. A Melódio trió koncertje zárta a napot a látványos fényfestés után. Szombaton a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar alapozta meg a jó hangulatot, fellépett az Anna and the Big Faces, a Brass ont he Road, a Soul and Emotion, a Melodi duó, a Blue Cafe Band, Bardon Ivett Piller Balázzsal. Játszott a Sofia Balogh Band, Happy Dixieland Band, az Acoustic Planet, Sajcz Gábor harmonikázott és idén sem maradhatott el a különleges lézer show a Malom-tó felett. A show aratta a legnagyobb sikert idén is. A Biga acoustic koncertje méltó lezárása volt a napnak, többen táncra perdültek, énekeltek.

Vasárnap jóga nyitotta a napot, játszott a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Zajongó gyerekzenekar a gyerekek kedvét kereste, a vendégeket várta a Bounaventura, a Sofia Balogh Band, a Band of Streets, az Új idők, a Gáspár Szilvi Quartet, a Tóth Vera Quartet, a Csopak demizson, valamint az örök visszatérők egyike, az Ed Phillips and the Memphis Patrol. A Nagyboldogasszony római katolikus templomban Gion Zsuzsanna mezzoszoprán és Virágh András orgonaművész koncertezett a felújított orgona avatási ünnepségén.