Egy éve indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén 3 alkalommal kerül megrendezésre az esemény!
Az áprilisi GasztroFok Tavasz és szeptemberi GasztroFok Nyárutó után máris elérkeztünk a következő állomáshoz: a novemberi GasztroFok Ősz a térség egész évben elérhető speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár!”.
A novemberi hétvége alatt is érdemes minél több helyszínre ellátogatni, megismerkedni a vendéglátóhelyek által kínált íz világgal és élni az adott alkalom kedvezményes ajánlataival, amelyekkel szeretettel várnak mindenkit a gasztropartnerek. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gurmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is.
Így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelő választási lehetőséget. A teljes kínálat hamarosan elérhető a Siofokguide Facebook oldalán a Gasztrofok Ősz esemény alatt, a város honlapján és a Tourinform Irodában, de a teljesség igénye nélkül néhány ínycsiklandó példát említenénk: Márton-napi libás finomságok, disznótoros, vegán és mentes fogások, tökös falatok.
A szervezők bíznak abban, hogy idén is hasonlóan népszerű lesz a program, mint tavaly, és minél több érdeklődő látogat el az egyes helyszínekre. Továbbá nem titkolt céljuk, hogy a hagyományt teremtő összefogással folyamatosan erősítsék a GasztroFok védjegy létjogosultságát.