Fergeteges négykezesek

A Gyulakeszi Csigó malomban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a VEB2023 Kultháló Bázis programjai keretében a világhírű zongoraművész testvérpár, Görög Enikő és Görög Noémi tartott koncertet és workshopot.

 

Bartunek Katalin, a Csigó malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány elnöke köszöntőjét követően majd Mácsai János zenetörténész és hangszer restaurátor szólt a világhírű testvérpárról.  Görög Enikő és Noémi számtalan díjat nyert hazai és külföldi versenyeken, ezúttal Ravel: Lúdanyó meséi című darabjából, Schubert Andantini és variácóiből,  Fauré: Dolly szvitjéből és Ravel La valse keringőjéből adtak ízelítőt.

Mácsai János köszöntötte Barabás Márton képzőművészt is, akinek zongora elemekből készített különleges alkotásai a fesztivál alatt, még ősszel is láthatók a Csigó Malomban.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Újabb sztárok Veszprémben

A fesztivál jövő évi programját bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: Veszprém megmutatja, hogyan lehet hasznosítani a kultúrában, az oktatásban, a sportban rejlő

tovább olvasom »

Megnyitott a sípálya

Üzemel az 1048 méter hosszú, 176 méteres szintkülönbségű A1-es nagypálya, a 757 méter hosszú pályán járó négyüléses felvonó, valamint a T1-es tanulópálya. Emellett igénybe vehetők

tovább olvasom »

Szólj hozzá!