Fejlesztések előtt állnak - Balaton Televízió hírportál

Fejlesztések előtt állnak

Újév köszöntőt tartottak Badacsonytomajon.

A badacsonytomaji újév köszöntőn Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy 3,2 milliárdból gazdálkodott az önkormányzat, ebből 1,9 milliárd volt a pályázati pénzeszköz.

“A tervezett négy fejlesztési csomagból az elsőbe tettük képletesen a már elnyert fejlesztéseket. A különféle pályázatok hozzávetőlegesen két milliárd értéket képviselnek. A második programban a két és fél milliárdos fejlesztés a badacsonyi 71-es út alatti terület teljes megújulását szolgálja. A harmadik a badacsonyi 71-es út és a Római út közti terület rehabilitációját célozza, ehhez az előkészítő anyagok már elkészültek. A negyedik csomagon pedig másfél-két éve dolgozunk. Abban egy hat hektáros terület megújítása, a libegő kivitelezése és egyéb fontos, régóta tervezett programok megvalósítása szerepel. Reméljük, a döntéshozók az utóbbi két csomagnak is zöld utat adnak” – mondta.

A város részt vesz például a tűzifa programban, a Badacsony hazavár programmal a helyi fiatalok letelepedését segítik. Megoldották a gyermekorvosi ellátás fenntartását és a térségi ügyeletért is küzdöttek. A fiatalok továbbtanulását szintén támogatja a város, igyekeznek segíteni a mikro közösségeket. Jó kapcsolatot ápolnak az egyházakkal, szakmai szervezetekkel, a mikro térségi kapcsolatok ápolására ugyancsak fordítanak energiát. A turisztikai egyesületben, közös önkormányzati hivatalban, az óvoda fenntartásában több településsel összefognak, jók a térségi kapcsolataik.

Szólt arról, hogy egyes vállalkozások az átlagosnál többet tesznek a városért, támogatják Badacsonytomajt különféle módon. Felolvasta ezen cégek nevét és köszönetét fejezte ki a segítségükért. Az újévköszöntőn Földi István esperes plébános mondott fohászt, amelyben Isten áldását kérte a városra és minden lakójára, végül Nagy Miklós házigazda köszöntötte a vendégeket hangsúlyozva, hogy idén lehetősége lesz Badacsonynak a dimenzió váltásra.