Fantasztikus verseny volt

A leggyorsabb futónak alig több mint három és fél óra kellett, hogy teljesítse a PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távját.

Az idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balaton-felvidék egyik legrangosabb futóversenyét, a 8. Prevital Szőlőskört.

Többféle távot hirdettek a szervezők, az 50 kilométertől az 5 kilométerig bárki megtalálhatta a neki való kihívást. Az egyik legnépszerűbb erőpróba, az 50 kilométeres, amely nemcsak a testet, de a lelket is rendkívüli terhelésnek teszi ki. És hogy miért? A Balaton-felvidék dimbes-dombos vidéke, a vászolyi Kakas-hegy, vagy az Akaliból Dörgicséig tartó szakasz, esetleg a Balatonszőlősről Tótvázsonyig vezető táv olyan komoly emelkedők, amelyek a legtapasztaltabb futókat is kikezdik. Ennek dacára a Szőlőskör megtétele, leküzdése minden évben sok-sok amatőr, és profi sportolót motivál. Így volt ez szombaton is.

Sajnos egy szerencsétlen incidens beárnyékolta az egyébként rendkívül nívós eseményt. Történt ugyanis, hogy a magyar ultrafutás királynőjét, Lubics Szilviát és egy másik futót elsodort egy figyelmetlen autós. A résztvevők közül többen is ijedten látták a mentő, rendőrautó érkezését, ám szerencsére Lubics Szilviát gyorsan ellátták a Veszprémi Kórházban.

Az 50 kilométeres távot végül Muhari Gábor nyerte 3:33:36 órás eredménnyel, a nőknél pedig Stefanovits Anna teljesítette a leggyorsabban 4:00:47 perccel.

A váltók versenyét Fábri László csapata nyerte 3:41:29 órával.

Fotó: Facebook

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Zongorát avattak

    Fejes Krisztina szerint a jövőben kihasználják a hangszert koncertekkel, zongoraversenyekkel, tehetséggondozó programokkal. A zongoraművész az esten magyar csokrot adott elő nagy sikerrel Liszt,

tovább olvasom »

Újra vásár volt Kapolcson!

A vendégeket élő baromi kínálat, mezőgazdasági és kerti gépek sora, várta, portékáit kínálta fafaragó, pálinka főző, szőnyegszövő, több ékszer- és ajándék készítő, keramikus, papírfonó, sajt

tovább olvasom »

Ismét melegszik az idő

Hétfőn a ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos, száraz idő várható. Sopron környékén megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és plusz 1

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!