Fantasztikus verseny volt

A leggyorsabb futónak alig több mint három és fél óra kellett, hogy teljesítse a PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távját.

Az idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balaton-felvidék egyik legrangosabb futóversenyét, a 8. Prevital Szőlőskört.

Többféle távot hirdettek a szervezők, az 50 kilométertől az 5 kilométerig bárki megtalálhatta a neki való kihívást. Az egyik legnépszerűbb erőpróba, az 50 kilométeres, amely nemcsak a testet, de a lelket is rendkívüli terhelésnek teszi ki. És hogy miért? A Balaton-felvidék dimbes-dombos vidéke, a vászolyi Kakas-hegy, vagy az Akaliból Dörgicséig tartó szakasz, esetleg a Balatonszőlősről Tótvázsonyig vezető táv olyan komoly emelkedők, amelyek a legtapasztaltabb futókat is kikezdik. Ennek dacára a Szőlőskör megtétele, leküzdése minden évben sok-sok amatőr, és profi sportolót motivál. Így volt ez szombaton is.

Sajnos egy szerencsétlen incidens beárnyékolta az egyébként rendkívül nívós eseményt. Történt ugyanis, hogy a magyar ultrafutás királynőjét, Lubics Szilviát és egy másik futót elsodort egy figyelmetlen autós. A résztvevők közül többen is ijedten látták a mentő, rendőrautó érkezését, ám szerencsére Lubics Szilviát gyorsan ellátták a Veszprémi Kórházban.

Az 50 kilométeres távot végül Muhari Gábor nyerte 3:33:36 órás eredménnyel, a nőknél pedig Stefanovits Anna teljesítette a leggyorsabban 4:00:47 perccel.

A váltók versenyét Fábri László csapata nyerte 3:41:29 órával.

Fotó: Facebook

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kézilabdás Mikulás

Mivel az igazi Mikulás rendkívül elfoglalt, ezért három küldött adta át ajándékait. A kicsik kitörő örömmel fogadták a nagyszakállú követeit, a három magyar válogatott kézist:

tovább olvasom »

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközösség Balatonboglár várossal együttműködve ismét meghirdeti a “Cipősdoboz” akciót, amellyel a településen élő hátrányos helyzetű családoknak szeretne segítséget nyújtani. A cipősdobozba minden

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!