6 éve szakadt be a Balaton jege a Hummerek alatt, 48 éve egy Trabant is eljátszotta ezt - fotók - Balaton Televízió hírportál

6 éve szakadt be a Balaton jege a Hummerek alatt, 48 éve egy Trabant is eljátszotta ezt – fotók

Előfordulhat, hogy egy adott helyet a befagyott tavakon a legegyszerűbb megközelíteni, és vannak, akik attól érzik menőnek magukat, ha kocsival hajtanak rá a jégre.

Különös jubileumot ünneplünk: hat évvel ezelőtt két Hummer ráhajtott a Balaton jegére.

2012 február 6-án két Hummer tulajdonos is úgy vélte, hogy elég vastag lehet Balatonakarattyánál a tó jege ahhoz, hogy ráhajtsanak. Nem lett igazuk:

Fotó forrása: Vezess.hu

A vakmerő sofőrök hatalmas mémcunamit indítottak el, ám valójában nem is tőlük származik a balatoni jégen kocsikázás ötlete.

Az évtizedek telnek, de mi emberek lényegében mit sem változunk. A Balaton jegének tesztelésére 1970-ben is akadt már önként jelentkező. Ám a Hummernél lényegesen karcsúbb járművel sem birkózott meg a magyar tenger jege. A média munkatársai a net és a kamerával felszerelt okostelefonok világa előtt is szépen ráéreztek arra, hogy ebből sztori lesz, és pillanatok alatt a helyszínen termettek.

Fotó: Várkonyi Péter

 

És ráadásként még egy külföldi “versenyzőt” is mutatunk. Az alábbi videó hőse a Michigan-tó jegére hajtott rá, mivel egyik barátja szerint a jég elbírja a hószánokat. Ő pedig ebből azt gondolta, hogy akkor a Cadillac sem okoz problémát. Tévedett…

The winter #holdmybeer olympics continue!#hammerdown

Közzétette: Hammer Down Boating – 2017. december 17.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sofőr ki tudott menekülni az autóból.

Forrás: Facebook, Vezess