Eső és szél várható - Balaton Televízió hírportál

Eső és szél várható

A nemzeti ünnepen eső, aztán hétvégén már kellemesebb idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint péntek délelőtt keleten is csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől ismét felhősödésre számíthatunk. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben helyenként valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik.

A délnyugati szelet éjszaka helyenként erős széllökések kísérik. Pénteken a szél ismét északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik, majd délután mérséklődik a légmozgás.

A szombat szomorkásan indul, szürke felhők borítják majd az eget, azonban délutántól ismét kisüt a nap, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Délután közel húsz fokig emelkedhet a hőmérséklet, 14-19 Celsius fok várható. Az előrejelzések szerint inkább délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap napos idő köszönt ránk, ám főleg a nyugati országrészben élénk, néhol viharos széllökésekkel is számolnunk kell. Várhatóan 17-22 Celsius fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Használjátok ki a jó időt!