Erősödik a térség turisztikai vonzereje

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program beruházásainak köszönhetően az itt élők érzelmi kötődése és a térség turisztikai vonzereje is egyre erősödik – mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Balatonalmádiban.

Navracsics Tibor a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megújult lépcsőjének átadása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém élete szervesen összekapcsolódik, így a három város “fejlesztéseinek is össze kell érnie.” A három város együtt a befektetők, valamint a szolgáltatások kiváló terepe is lehet egységes térségként – vélekedett.
Hozzátette, hogy a beruházásoknak köszönhetően kreatívipari központ alakul ki a térségben.
A miniszter méltatta a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa programot, szerinte turisztikai vonzerőt jelentenek a színes lépcsők a városban, emellett az itt élők identitását is erősítik.

Czombó Gábor, a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa program ötletgazdája beszámolt arról, hogy  városszerte 9 lépcső újult meg, a művelődési központ lépcsője mozaik burkolatot kapott. A színek által a város lépcsői turisztikai műalkotássá válnak – fogalmazott.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Újabb sztárok Veszprémben

A fesztivál jövő évi programját bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: Veszprém megmutatja, hogyan lehet hasznosítani a kultúrában, az oktatásban, a sportban rejlő

tovább olvasom »

Megnyitott a sípálya

Üzemel az 1048 méter hosszú, 176 méteres szintkülönbségű A1-es nagypálya, a 757 méter hosszú pályán járó négyüléses felvonó, valamint a T1-es tanulópálya. Emellett igénybe vehetők

tovább olvasom »

Szólj hozzá!