Egyetemkörrel búcsúzott a pálya

Mintegy százötvenen vettek részt a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében a 20. Egyetemkör Futóversenyen és a VEDAC pályabúcsúztatóján.

A Pannon Egyetemen és a városi stadionban is felújítási munkálatok zajlanak, kezdődnek, ezért idén új útvonalat jelöltek ki a szervezők a futóversenyen a Pannon Egyetem felső kampuszától a VEDAC otthonát jelentő városi stadionig. A mintegy két kilométeres távhoz sokan kedvet éreztek, kicsik és nagyok egyaránt örömmel teljesítették, és a borongós, esős, szokatlanul hűvös idő sem szegte kedvüket.
A helyszíni regisztrációt követően két futamban rajtoltak az egyetem N épülete elöl az indulók, a felső kampusz mellett elhaladva befutottak a városi stadionba, ahol a jól ismert 550-es kört és a belső 400- as kört is teljesítve értek célba. Külön díjazták a nyílt kategóriák indulóit, valamint a Pannon Egyetem hallgatóit és dolgozóit.

A 20. Egyetemkör abszolút győztese Edvy András lett, aki az aranyérem mellett átvehette az idén jubiláló verseny vándordíját is.
Az eredményhirdetést egybekötötték a VEDAC pályabúcsúztatójával, hiszen a nagyszabású beruházás hamarosan kezdetét veszi. Az érmeket Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Sótonyi Mónika, a Köznevelési Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke és dr. Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója adta át.
Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, végre a királynék városában is korszerű, XXI.  századi rekortánpálya épülhet.
– Sokszor elmondtam már, hogy a veszprémi sport kimagasló eredményei nincsenek összhangban a városi sportlétesítmények fizikai állapotával. Szeretnénk, ha végre az infrastruktúrában is utol tudnánk érni a sportolóink teljesítményét. Ez a beruházás is ezt segíti majd – összegzett a városvezető.
Edvy László hangsúlyozta, hogy az egyetemen és a városi stadionban zajló beruházások tették lehetővé és szükségessé a 20. Egyetemkör rendhagyó megrendezését, mely a Pannon Egyetem, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a VEDAC együttműködésének egy újabb reprezentása lett.


Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, 2013. márciusában írta az első levelet a Magyar Atlétikai Szövetségnek a pályafelújítás finanszírozásával kapcsolatban. Ezek után 2016-ban döntött arról a MASZ, hogy a VEDAC bekerül azon egyesületek közé, amelyek forrást kaphatnak az atlétikapálya felújítására. Ezt követően 2019-ben hagyta jóvá az EMMI a forrást és megkezdődhetett a közbeszerzési eljárás.
– Most 2022-t írunk, és hamarosan megindulhat a mintegy 600 millió forintos beruházás, amelynek megvalósulásáért nagyon sokan közreműködtek. Szeretném kiemelni Ovádi Péter országgyűlési képviselőt és Porga Gyula polgármestert, akik többször személyesen, telefonon és levélben is igyekeztek közbenjárni, hogy a felújítás megvalósulhasson. Köszönöm Török Krisztián szakmai igazgató, Zentai Tibor akadémiavezető és az elnökség munkáját is, akik ugyancsak sokat tettek a beruházás megvalósulásáért – hangsúlyozta.
Fontos kiemelni, hogy bár a VEDAC dolgozott meg azért, hogy ez a felújítás megvalósuljon, sokan mások is használhatják majd az új pályát, ahogy a jelenlegit is. Rendelkezésre fog állni a pálya többek között a Veszprémi Egyetemi Sport Club és Pannon Egyetem hallgatói, a város másik egyesületének, az SVSE-nek a futói, az általános és középiskolák, más oktatási intézmények és nem utolsósorban a szabadidősportolók számára, vagyis összességében több ezer embernek nyújt eseti és rendszeres sportolási lehetőséget.

Fotó: Wolf Attila

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250