Egy hét az egészségért - Balaton Televízió hírportál

Egy hét az egészségért

A lesenceistvándi Száz holdas pagony óvodában első ízben rendezik meg a napokban az egészséghetet, amelynek sikeréhez a szülők is hozzájárulnak.

Az egészséghét megnyitóján Szigeti Lászlóné óvodavezető köszöntötte a gyerekeket. Példaképként Makk Marcit hozta fel, aki majd a hét során az egészséges életmódhoz ad tanácsokat sok szakértő mellett.

Tóth Csaba polgármester arról beszélt, hogy milyen fontos az egészséges táplálkozás. Ennek jegyében egy kosár almával lepte meg a gyerekeket. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a gyerekek naponta fogyasszanak el egyet, rágjanak sokat.

Az Egészséghét keretében a gyerekek interaktív előadásokon vehettek részt, az óvodai környezetismeretet előtérbe helyező programhoz kapcsolódik a hét összes eseménye. A védőnő előadást tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd ehhez kapcsolódó meséket, mondókákat ismertek meg a gyerekek, így hétfőn a mese, vers került előtérbe.

A védőnő hasznos tanácsokat adott a legkisebbeknek is az egészséghét első napján

A kedd a környezet ismeretének a napja, szerdán a rajz kerül előtérbe, majd a kézimunka, a mozgás, a gyógytorna ugyancsak szerepet kap az éneklés, mondókázás, gyümölcssaláta, kukorica prósza készítése mellett.

A héten megismerkednek a vérnyomás és vércukor méréssel, fejtörőket oldanak meg, megtanulnak helyesen fogat mosni. Az óvodai tevékenység területe minden nap kapcsolódik a programokhoz, a szülők pedig gyümölcsöket vittek minden nap az óvodába a gyerekeknek.