Edzőváltás után győzelem

Sikerrel mutatkozott be az új vezetőedző Kormos Mihály, a Szent Benedek Röplabda Akadémia (SZBRA) kispadján: a fürediek az alapszakasz utolsó mérkőzésén az UTE gárdáját múlták felül.

Szent Benedek RA – UTE

3-0 (17, 22, 14)
Balatonfüred, zárt kapuk mögött. V.: Tillmann, Varjasi.
Szent Benedek Röplabda Akadémia: Herbin-Baker 4, Valdez 14, Araczki 4, White 12, M. Szkorics 8, Vacsi 7. Csere: Fáth (liberó), Dimitrics 1. Edző: Kormos Mihály.
UTE: Boros 2, Kis D. 12, Villám Cs. 6, Petőváry 6, Németh H. 5, Takács V. 3. Csere: Balogh E. (liberó), Varga V., Pécsi. Edző: Horváth András.

Az utolsó alapszakaszbeli találkozó előtt az SZBRA vezetősége az eddigi eredménytelenség miatt, drasztikus lépésre szánta el magát: közös megegyezéssel szerződést módosítottak Milodanovics Andreával és a helyére az eddigi utánpótlás igazgató, Kormos Mihály került.

Az új szakvezető két edzést tartott a lányoknak, aztán jöhetett az UTE elleni összecsapás. Fontos megjegyezni, hogy a meccs tét nélküli volt, a végeredmény egyik fél helyezését sem befolyásolta már az alapszakaszban. Az UTE az ötödik, a Szent Benedek a nyolcadik helyen végzett a bajnokság első felében.

Fotó: Szente Benjámin/SZBRA

Szorosan indult az első játszma, ám a hazaiak higgadtabb és precízebb megoldásokkal elhúztak három ponttal (12-9). A különbség fokozatosan nőtt, és végül 25-17-re behúzta az első játszmát a házigazda.

A második felvonásban az UTE átvette az irányítást és egészen 19-18-ig vezetett. Ekkor utolérte riválisát a Füred, fordított és kiélezett végjátékban tovább növelte előnyét (25-22, 2-0).

A harmadik szettben 5-0-val indított a Szent Benedek, az UTE egyre jobban fáradt, nem tudott megújulni, és ezt kihasználva a balatoniak könnyedén hozták a játszmát és vele együtt a mérkőzést is.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Ripityára tört a szörfje

A profi szörfversenyzők számára a felkészülés az év nagy részében külföldi edzőtáborokban történik. Bors Máté  az Exatlon Hungaryból hazatérve a héten csatlakozott válogatott társaihoz Spanyolországban,

tovább olvasom »

Csökkent a légszennyezettség

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája alapján – elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes – az elmúlt napokban a mérőállomással rendelkező települések többségén veszélyes, illetve egészségtelen

tovább olvasom »

Befejeződött a fejlesztés

A több évig tartó beruházás 310,3 millió forintba került. A csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése azért volt sürgető, mert többször előfordultak elöntések a település egyes részein, és

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!