Disznót vágtak

A kultúrházban és annak udvarán idősebbek és fiatalok egyaránt azon dolgoztak, hogy minél finomabb falatok készüljenek ebédre és az esti vacsorára. Kolbászt töltöttek, húst abáltak, májat sütöttek.

Az asszonyok finom pogácsákkal érkeztek a disznóvágásra, a férfiak legjobb boraikat és pálinkáikat kínálták egymásnak védőitalként.

Jó hangulatban dolgozták fel a húst, mindenki tudta a dolgát, hiszen amint mondták, faluhelyen még mindenki emlékszik rá, hogy zajlik a disznóvágás. A maradék húsokból az időseknek készítettek kóstoló csomagokat és házhoz is vitték mindannyiuknak.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!