A nagy sikerű 2018-as debütálást követően idén is megrendezik a Furmint Napokat a településen. Furmintra hangolt menüsor, érdekes szakmai előadások, beszélgetések és az ország legizgalmasabb Furmintjai várnak minden érdeklődőt a gasztrofaluként elhíresült balatoni településen.
A helyi vendéglátósok összefogásával született meg a Köveskáli Furmint Napok ötlete, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg február 22-e és 24-e között.
A Furmint napok eseményei már tavaly is sok vendéget vonzottak Köveskálra
Az esemény nemcsak a balaton-parti Furmintokra szeretné felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron teltházzal üzemelő Köveskál télen szintén nyitott ajtókkal és meleg vendégszeretettel várja a kirándulókat. Míg pénteken a rendezvényre meghívott borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás legkitűnőbb Furmintjait, a közönség a vendéglátó egységekben kezdheti meg az ismerkedést a térség legjelentősebb Furmintjaival. A gasztronómiai élmények mellett pedig a helyi Művelődési ház Lakásszínháza várja az extravagancia kedvelőit.
Az éttermekben, valamint a falu pincészeteinél másnap folytatódik a kötetlen borozás, falatozás. Emellett a szervezők izgalmas beszélgetésekkel is készülnek. A balatoni Furmintokról hallhatják a borrégió legjelentősebb Furmint-termelőinek előadásait, ezután a Furmintból készült pezsgő vagy a fajta házasíthatóságáról lesz szó, de bepillantást nyerhetnek a Furminttal foglalkozó borásznők életébe is.