Bronzérmes a Szent Benedek

Elképesztő csatában, öt szettes drámai küzdelemben története első érmét szerezte a Szent Benedek Röplabda Akadémia a női röplabda NB I-ben.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár

3-2 (21, 13, –23, –20, 13)
Balatonfüred, 189 néző. V: Tillmann, Szarka. Szent Benedek RA: Savovic 13, Koprivica 15, Stijepic 19, Kiss G. 19, Jimerson 12, Bleicher 2. Csere: Baksa (liberók), Vacsi 2. Edző: Dejan Desnica.
1. MCM-DIAMANT Kaposvár: Matics 14, Wirth 1, Basnyakova 16, Szedmák 17, Lemmens 13, Grbac 3. Csere: Szpin (liberó), Budai, Hegyi. Edző: Vincent Lacombe.

A 2021/22-es évad történelmi a Szent Benedek számára, hiszen a Magyar Kupában ezüstérmet ünnepelhetett. Most a bronzérem kapujában állt, a Kaposvár elleni párharcban 2-0-ra vezetett és a harmadik meccsen le is zárhatta a csatát.

Ennek megfelelően rendkívül összeszedetten kezdtek a hazaiak, 4-4 után 11-7-re, majd 14-9-re is elhúzott, végül 25-21-re meg is nyerte a szettet.

A második felvonás 6-1-es füredi előnnyel kezdődött, de 7-5-nél már ismét ott lihegett ellenfele nyakán a Kaposvár. Ekkor időt kértek a balatoniak, rendezték soraikat és remek játékkal, szép megoldásokkal sikerült le is zárni a játszmát.

Hullámzott  játék, ezt jelezte, hogy a Kaposvár behúzta a következő két szettet és jöhetett a mindent eldöntő, ötödik játékrész.

Itt a szett elején a Szent Benedek ment elől, 11-7 után azonban hirtelen 11-11 lett, sőt 12-13-ra már a Kaposvár vezetett. Mentálisan azonban nagyon erős volt a Balatonfüred és óriási küzdelemben Stijepic remek megoldásaival megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

Dejan Desnica: – Amikor már 2-0-ra vezettünk, egy kicsit már elhittük, hogy miénk a bronzérem. A kaposváriak pedig megérezték a lehetőséget és ki is használták, hogy görcsösen játszottunk. Az ötödik szettben viszont amikor kellett akkor helyén volt a fejünk. Amilyen támogatást és szurkolást kaptunk ma, nem is lehetett másképp. Köszönöm mindenkinek a szezont, szépen csillog a bronzérem és a Magyar Kupa ezüst.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Versmondással emlékeznek

A közlemény szerint a hétvégén 28. alkalommal lépnek színpadra a Kárpát-medencéből érkező középiskolás és felnőtt versmondók  Balatonszemsen, a  Latinovits Művelődési Házban, hogy verseléssel emlékezzenek az 1976.

tovább olvasom »

Másodszor is Zam Jam

Azt írták: a vízparti Mol színpadon Németh Jucival, Kiss Tiborral és Keleti Andrással lép fel a Budapest Bar, Presser Gáborral, valamint Karácsony Jánossal a Csík

tovább olvasom »

Szólj hozzá!