Bronzérmes a Szent Benedek

Elképesztő csatában, öt szettes drámai küzdelemben története első érmét szerezte a Szent Benedek Röplabda Akadémia a női röplabda NB I-ben.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár

3-2 (21, 13, –23, –20, 13)
Balatonfüred, 189 néző. V: Tillmann, Szarka. Szent Benedek RA: Savovic 13, Koprivica 15, Stijepic 19, Kiss G. 19, Jimerson 12, Bleicher 2. Csere: Baksa (liberók), Vacsi 2. Edző: Dejan Desnica.
1. MCM-DIAMANT Kaposvár: Matics 14, Wirth 1, Basnyakova 16, Szedmák 17, Lemmens 13, Grbac 3. Csere: Szpin (liberó), Budai, Hegyi. Edző: Vincent Lacombe.

A 2021/22-es évad történelmi a Szent Benedek számára, hiszen a Magyar Kupában ezüstérmet ünnepelhetett. Most a bronzérem kapujában állt, a Kaposvár elleni párharcban 2-0-ra vezetett és a harmadik meccsen le is zárhatta a csatát.

Ennek megfelelően rendkívül összeszedetten kezdtek a hazaiak, 4-4 után 11-7-re, majd 14-9-re is elhúzott, végül 25-21-re meg is nyerte a szettet.

A második felvonás 6-1-es füredi előnnyel kezdődött, de 7-5-nél már ismét ott lihegett ellenfele nyakán a Kaposvár. Ekkor időt kértek a balatoniak, rendezték soraikat és remek játékkal, szép megoldásokkal sikerült le is zárni a játszmát.

Hullámzott  játék, ezt jelezte, hogy a Kaposvár behúzta a következő két szettet és jöhetett a mindent eldöntő, ötödik játékrész.

Itt a szett elején a Szent Benedek ment elől, 11-7 után azonban hirtelen 11-11 lett, sőt 12-13-ra már a Kaposvár vezetett. Mentálisan azonban nagyon erős volt a Balatonfüred és óriási küzdelemben Stijepic remek megoldásaival megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

Dejan Desnica: – Amikor már 2-0-ra vezettünk, egy kicsit már elhittük, hogy miénk a bronzérem. A kaposváriak pedig megérezték a lehetőséget és ki is használták, hogy görcsösen játszottunk. Az ötödik szettben viszont amikor kellett akkor helyén volt a fejünk. Amilyen támogatást és szurkolást kaptunk ma, nem is lehetett másképp. Köszönöm mindenkinek a szezont, szépen csillog a bronzérem és a Magyar Kupa ezüst.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250