Bravúros diadal!

Ötszettes, drámai csatában legyőzte a Vasas Óbuda csapatát a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia.

Nagy csatára volt kilátás a Folyondár utcában, ugyanis a nyáron alaposan megerősödő Szent Benedek Röplabda Akadémia volt a Vasas Óbuda ellenfele. Már az első játszmában jelezték a Balaton-partiak, hogy ők bizony győzni jöttek: folyamatosan léptek el a házigazdáktól, Giannisz Atanaszopulosz folyamatosan forgatta a csapatát, aminek eredményeként feljebb zárkóztak ugyan, de a szettet az SZBRA nyerte (17:25, 0:1). A Vasas felpörgött, jöttek a jó támadások, és védekezésben is javult a fővárosi együttes, aminek köszönhetően egyenlíteni tudtak a második szett végén (25:21, 1:1). A harmadik szett fantasztikus röplabdát, nagyszerű fordulatokat tartogatott: a szett elején a Vasas volt a jobb, de a szett közepére ledolgozta hátrányát az SZBRA. Innen még tudott fordítani a Vasas, szettlabdákig is eljutott, ám balatonfürediek kivédekezték ezeket, sajátjukat pedig Bleicher Réka váltotta pontra (30:32, 1:2). A negyedik játékrészben a hazaiak a meccsben maradásért játszottak: a szett közepére tekintélyes különbség alakult ki a felek között, az SZBRA ezidáig kitűnő védekezése nem működött, így könnyedén a Vasasé lett a játszma, így az ötödik szettre maradt a döntés (25:16, 2:2). A végjátékban ismét a balatonfürediek voltak a jobbak, a hazaiak pedig több hibával segítették őket, 8:3-nál cseréltek térfelet a csapatok. Innen a Vasas egy nagy hajrával felállt, 13:13-nál utolérték az SZBRA együttesét, akik azonban végül két nagyszerű védekezéssel zárták le a szettet és győzték le idegenben a Vasast (13:15, 2:3).

Vasas Óbuda – Szent Benedek Röplabda Akadémia 2:3 (–17, 21, –30, 16, –13)
Folyondár utca, 204 néző. V: Szarka, Bátkai-Katona.
Vasas: Török 16, Kalicanin 1, Vezsenyi 16, Bojko 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 1. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 5, Fábián 2, Papp O. 9, Takács D., Kump. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
SZBRA: Bleicher 5, Szavovics 22, Koprivnica 12, Sztijepics 8, Kiss 14, Jimerson 13. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Lekics 3, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Giannisz Atanaszopulosz:
 – A harmadik szett döntő volt, mert sok szettlabdát a saját hibánkból nem tudtunk kihasználni. Idegesen kezdtünk, de aztán néhány változtatás hatására javult a játékunk. A negyedik szettben jól röplabdáztunk, az ötödikben pedig 4:10-ről kiegyenlítettünk, ami csapatom küzdőszellemét dicséri. Sajnálom, hogy a győzelem nem jött össze, láttuk, min kell javítanunk a továbbiakban. Dolgozunk tovább.
Dejan Desnica: – Nehéz mérkőzést játszottunk a nagyon jó erőkből álló Vasas ellen. Örülök neki, hogy a fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Fontos győzelem volt, de az út elején járunk még.

Forrás: hunvolley.hu

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kézilabdás Mikulás

Mivel az igazi Mikulás rendkívül elfoglalt, ezért három küldött adta át ajándékait. A kicsik kitörő örömmel fogadták a nagyszakállú követeit, a három magyar válogatott kézist:

tovább olvasom »

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközösség Balatonboglár várossal együttműködve ismét meghirdeti a “Cipősdoboz” akciót, amellyel a településen élő hátrányos helyzetű családoknak szeretne segítséget nyújtani. A cipősdobozba minden

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!