Bővül az arborétum

Turisztikai szolgáltatásait bővítő, valamint vendégei komfortérzetét növelő beruházásba kezd a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, a tervek szerint jövő április végére befejeződő munkálatokra 470 millió forintot költenek.

Közleményükben azt írták: a Kisfaludy 2030 turisztikai attrakciófejlesztési pályázat forrásából megvalósuló fejlesztés részeként interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás, kertmozi – chill terasz és szabadtéri színház nyílik.
Megújul az ösvények burkolata, a látogatók kényelmét emellett új ülőpadok, bútorok, függőágyak, tematikus és babakocsival bejárható sétautak, elektromos kerékpár- és autótöltők is szolgálják – tették hozzá.
Jelezték, hogy elképzeléseik között az infokommunikációs jegyrendszer bevezetése, továbbá új land art alkotások, szobrok kihelyezése is szerepel a Folly attraktivitásának, egyediségének erősítésére.
Utaltak rá: az öthektáros arborétum első fáit Folly Gyula pécsi orvos telepítette 1905-ben, a balatoni panorámás, lenyűgöző atmoszférájú, ma már páratlan, 400 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjefélének otthont adó kert négy nemzedék kitartó munkáját, gondoskodását dicséri.
A kert gondozását 11 évvel ezelőtt a dédunoka, Folly Réka vette át, aki budapesti fogorvosi állását hagyta hátra, hogy családjával együtt visszaköltözzön szülőhelyére – jegyezték meg.
Kiemelték, a Folly azóta folyamatos fejlesztések helyszíne: a kertbe 2014-ben új támfalat, játszóteret és kilátót építettek, minden növényt térképre vittek, meghatározták a fajokat, fajtákat, és digitalizálták az információkat.
A család egykori, ma látogatóközpontként és étteremként funkcionáló lakóházát 2018-ban újították fel, azóta elkészült és kibővült az arborétum grillterasza, idén nyáron átadták a Panoráma terasz kávézót, augusztusban a cukrászműhelyt is – írták.
Hangsúlyozták: a beruházásoknak köszönhetően “az immár 116 éves múltra visszatekintő Folly ismert és elismert turisztikai attrakcióvá vált, amely az európai magánkertek által képviselt élvonalhoz tartozik”.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kézilabdás Mikulás

Mivel az igazi Mikulás rendkívül elfoglalt, ezért három küldött adta át ajándékait. A kicsik kitörő örömmel fogadták a nagyszakállú követeit, a három magyar válogatott kézist:

tovább olvasom »

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközösség Balatonboglár várossal együttműködve ismét meghirdeti a “Cipősdoboz” akciót, amellyel a településen élő hátrányos helyzetű családoknak szeretne segítséget nyújtani. A cipősdobozba minden

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!