Borhetek Balatonfüreden

Közel háromszázféle borral várja a látogatókat a hagyományos Balatonfüredi Borhetek, amely egészen augusztus 28-ig tart.

A Balatonfüredi Borhetek egyik nyitóeseménye a borlovagok avatása volt, ahol a jelöltek nemcsak megkóstoltak többféle nedűt, hanem azokat fel is kellett ismerni.

Az idei rendezvényen huszonöt borászat közel háromszázféle bort kínál majd kóstolásra és vásárlásra. Azt is meg kell jegyezni, hogy a Füredi Borheteken csakis a Balatonfüredi-Csopaki Borvidék szőlősgazdái vehetnek részt, akik itt rendelkeznek szőlőbirtokkal.

A tradíciók szerint az első faház az év füredi borászáé lett, vagyis Kálmán József az Arias Borászat vehette birtokba a sétány elején elhelyezett kínáló helyet.

A borhetek alatt folyamatos színpadi programokkal várják az idelátogatókat, többek között a Kisfaludy Színpadnál, vagy a sétánynál felállított Rizling színpadon is.

Továbbra is csak palackozott borok árusíthatóak, ezt folyamatosan ellenőrzik majd. Egy deciliter bort 500 és 1200 forint körül árulnak.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pisztráng és bor a tóparton

A mediterrán környezetben három napon át három színpadon váltották egymást a zenekarok, miközben a vendégek a Balaton-felvidék legjobb borait tesztelhették és a változatos módon elkészített

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250