Befejeződött a fejlesztés

Befejeződött Balatonfenyves csapadékvíz-elvezető rendszerének 298 millió forint uniós támogatással megvalósult fejlesztése, amelyre a vízkárok enyhítése érdekében volt szükség – áll a település közleményében.

A több évig tartó beruházás 310,3 millió forintba került.
A csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése azért volt sürgető, mert többször előfordultak elöntések a település egyes részein, és a problémát az önkormányzat nem tudta önerőből megoldani.
A gondokat egyfelől fokozta, hogy a klímaváltozással az éves átlag csapadék mennyiség ritkábban, de nagyobb intenzitással érkezik a térségbe, és előfordulnak heves esők a késő őszi és tél eleji időszakban is. Másfelől a beépítettség-, illetve a burkolattal ellátott felületek növekedésének következtében is elégtelenné vált a vízelvezető kapacitás több utcában. A csapadékvizek egy része közvetlenül, más része a Nagyberek csatornáin keresztül kerül a Balatonba – áll a közleményben.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Berecz Zsombor Európa-bajnok

A portugáliai Vilamourában, az olimpiai Finn dingi osztály Európa-bajnokságának zárónapján már az utolsó előtti, kilencedik futamban elért ötödik hely elég volt Berecz Zsombornak, hogy a

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!