Balatonlellén is van már koronavírusos beteg

A hvg.hu szerint a budapesti család a napokban költözött le Balatonlellére, egyikük pedig pozitív teszteredményt mutatott.

A sonline.hu szerint a család ausztriai útjáról önkéntes karanténba vonult és saját költségén végeztette el a tesztet, mely egyiküknél pozitív lett. A portál szerint nem akkreditált laborban végezték a tesztet, így nem számít hivatalos fertőzöttnek a beteg. Az újabb eredményre még várni kell.

Balatonlelle polgármestere közleményt adott ki a témában:

Tisztelt Balatonlelleiek!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Balatonlellén is van egy olyan állampolgár, akinek vírustesztje pozitív lett. Ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül. Sokan vannak olyanok is, akik az elmúlt napokban, hetekben érkeztek haza a járvánnyal érintett országokból. Kényszer intézkedéseket nem áll módunkban velük szemben foganatosítani, de arra kérjük őket, hogy embertársaik egészségének megóvása miatt válasszák az önkéntes karantént! Ennyi felelősség mindenkiben kell, hogy legyen!

Az Önkormányzat, az Alapszolgáltatás munkatársai mindenben állnak rendelkezésükre, segítségükre az önként vállalt karantén alatt. Kérjük, éljenek a felkínált lehetőségekkel, mert hiába minden óvintézkedés, szigorítás, ha nem tartjuk be a szabályokat! A legfontosabb pedig az kell, hogy legyen, hogy mindannyian másokért is felelősek vagyunk. 

Viselkedjünk felnőtt módon ebben a nehéz helyzetben és segítsük egymást a bajban! Életünk csak egy van, nem játszhatunk felelőtlenül mások egészségével, életével!

Bízom abban, hogy képesek leszünk összefogni és tenni azért, hogy minél kevesebb ember kerüljön bajba!

Tisztelettel: Kenéz István
polgármester

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!