Balatoni éttermek a legjobbak között - Balaton Televízió hírportál

Balatoni éttermek a legjobbak között

A Dining Guide étteremkalauz az úgynevezett alternatív étterem kategóriában is leközölte az általa vélt legjobbakat, ahol a tízes listán több Balaton-parti vendéglátóhely is helyet kapott.

A nem hagyományos éttermi kategóriában bekerült a Top 10-es listába a balatonfenyvesi A konyhám elnevezésű strandbüfé. Az étteremkalauz azt írja, az étlapról a tulajdonos kitiltotta a hekket.

“Komolyan és könnyeden vett reggelik, ebédek és vacsorákat kínál kedvesen és jó minőségben A Konyhám, a balatoni strandbüfék nagy átlagától elemelkedett nívón. A környéken nyaralva-kirándulva akár távolabbról is érdemes felkeresni” – írják.

Fövenyesen nyitott meg a Kalóz strandbisztró, ahol a tulajdonosok törekednek arra, hogy minden alapanyagot helyi termelőktől szerezzenek be, és minden évben újabb strandételek kerülnek fel az étlapra.

“Még mindig csak remélhetjük, hogy előbb-utóbb az itt tapasztalt minőség és gondolkodásmód lesz az etalon a Balaton strandjain, és a híres balatoni hekket leváltja a valódi gasztronómia” – fogalmazott az étterem kritikával foglalkozó szaklap.