Balatonalmádi gimnazista lány Európa 2. legjobbja - újra kiírták a 16-19 éves lányoknak szóló pályázatot - Balaton Televízió hírportál

Balatonalmádi gimnazista lány Európa 2. legjobbja – újra kiírták a 16-19 éves lányoknak szóló pályázatot

A Zonta meghirdette a Fiatal Nők a Közéletben nevű pályázatát, amire olyan fiatalok jelentkezhetnek, akiket foglalkoztat a nők, a fiatalok sorsa, emellett rendelkeznek tapasztalattal az önkéntesség, a vezetői szerepek terén, illetve tudnak angolul.

Veszprém megyei középiskolás lányok pályázatait várja a Zonta szervezet.

A Zonta minden évben meghirdeti a Fiatal Nők a Közéletben nevű pályázatát, amire olyan fiatalok jelentkezését várják, akiket foglalkoztat a nők és a fiatalok sorsa. Emellett elvárás, hogy a pályázók rendelkezzenek tapasztalattal az önkéntesség, a vezetői szerepek terén, és tudjanak angolul. Ez utóbbira azért is van szükség, mert a legjobbnak ítélt pályázat továbbjut az európai megmérettetésre.

Tavaly egy Balatonalmádi gimnazista lány Kácsor Andrea európai 2. helyezett lett pályamunkájával!

“Örültem, hogy továbbjutottam a nemzetközi fordulóba, megtiszteltetés volt Magyarországot képviselni.”

Andrea pályázatának témája az önkéntesség, a vezető pozíciók és a közösségért végzett munka volt. A pályázathoz mellékelni kellett pár rövid beszámolót az önkéntesség területén szerzett személyes élményiről és az általa valaha betöltött vezetői szerepekről is. Andreának ez nem jelentett problémát, mivel iskolájában folyamatban volt a középiskolai Zonta klub megalapítása, közreműködött a Diákönkormányzatban és a jótékonykodás terén is voltak tapasztalatai.

A Zonta szervezet most újra meghirdette a Fiatal Nők a Közéletben nevű pályázatát a 16-19 éves angolul tanuló, Veszprém megyei lányoknak, akik szívesen foglalkoznak más emberekkel és azzal, hogy városukban egy kissé szebbé tegyék az életet. Illetve azoknak, akik önkéntes munkát végeznek, és foglalkoztatja őket a gondolat, hogy a lányok helyzetét hogyan lehetne jobbá tenni a munkahelyükön, a családjukban vagy a társadalomban.

A pályázat részletes feltételeit a Zonta Club Veszprém honlapján olvashatod el!