Gyere mozizni Kapolcsra!

Ezen a héten a Meseautó vetítése következik a Filmklub a Kúriában című sorozat keretében. Gyertek-gyertek, sok nevetés várható!  

Fotónap Keszthelyen

FOTÓSÉTA KESZTHELYEN! A Műszakiak Országos Környezetvédelmi Egyesülete új időpontban tartja meg a fotónapot Keszthelyen. Szeptember 18-án 14 órakor a Festetics-kastély déli bejáratánál lesz a találkozópont, ahonnan gyalogosan, egy helyi fotográfus vezetésével járják végig a tervezett útvonalat.  

Selyemfestmények tárlata

Kékkúton a kultúrházban Nagy Mária selyemfestő kiállítása nyílik szeptember 24-én 17 órakor. A tárlatot Kovács Melinda fotográfus nyitja meg.

Kortárs festmények a Hableányban a Pintér Galéria értő válogatásában!

    Szeptember 16-tól a kortárs művek újra a Hableányba költöznek: a Pintér Galéria elhozza nektek és nekünk a legizgalmasabb válogatást, melyeknek jó része kötődik a Balatonhoz, az őszhöz a szürethez és a szerelemhez. Gyere be, nézz körül, és ha valami tetszik, azonnal el is viheted! A kiállítás díjtalanul és szabadon látogatható a Hableány étterem […]

Így vagy tökéletes

A nagy érdeklődésre való tekintettel a nagy sikerű, üdítően romantikus komédia, az Így vagy tökéletes a Ligetplex Moziban Gyenesdiáson. Varsics Péter rendező filmje finoman cinikus és igazán nagyszerű humorral tárja elénk a párkapcsolatok és az írói alkotás hazugságainak kusza világát.  

Borzongás fesztivál

Különleges, borzongató napot tartanak Balatonfűzfőn, szeptember 18-án, szombaton. A programok szerint 16 órától tárlatvezetést tartanak a Horroházban. Rengeteg móka és kacagás várja az érdeklődőket, hiszen többek között kisvonat, boszorkány táncosok, szörnyek, álarcosok várnak mindenkit. Borzasztó ételeket és italokat kínálnak majd, hangulatos fények és egy kilométeres kalandtúra szerepel még a nap programjában. A szervezők minden kicsit […]

Családi nap Edericsen

Szeptember 25.-én szombaton Családi Falunap és Sportnap lesz Balatonedericsen! Ismét egymásra találhatnak barátok, ismerősök, és együtt köszönthetik a közelgő őszt Balatonedericsen!

Tradíció és Modernizáció

Szeptember 18-án a balatoni hajózás 175. évfordulóját ünnepli a Bahart a balatoni személyszállító hajók kirajzásával. A jubileumi ünnepségsorozat mottója: “Tradíció és Modernizáció”. Több, mint 30 hajót láthatnak az érdeklődők, a személyhajó-flottán és kompokon kívül azokat a hatóságokat, illetve a magánhajózási társaságokat is meghívták, akik a Balatonon valamilyen hajóval személyszállítást végeznek. A BAHART 18 személyhajója és […]

MINE fesztivál a Bányában

Szeptember utolsó hétvégéjén, 24-25-én a salföldi Bányában a MINE fesztivál visszatér egy kisebb rendezvény erejéig, ahol ismét lesz dobos workshop Sárkány Bertalannal, és az esti performanszban a Kultháló bázis közönsége is részt vehet aktív előadóként – az ütőhangszerek segítségével.