Antitálentumok a konyhában - Balaton Televízió hírportál

Antitálentumok a konyhában

Attól még, mert nem szoktál főzni, még meglepheted a kedvesed valami különleges finomsággal.

Születésnap, névnap, Valentin-nap – vannak alkalmak, amikor a nők átadják a konyhát a teremtés koronáinak, de ennek a hölgyek nem mindig örülnek…

Mire is gondolok? Hát kérem arra, amit talán te is tapasztaltál már életedben kedves, olvasóm: amikor a romokat Te takarítod, de azt mindig kedvesen, mosolyogva, elégedetten kell tenned, mert a nagy és erős férfi FŐZÖTT RÁD, neked, érted, miattad…
Szóval, férfi a konyhában! Ami lehetne akár szexis is, ha esetleg tényleg van valami affinitása a főzéshez, és az egész mutatvány után tényleg valami ehető sül ki, és NEM ÍGY zajlik a kommunikáció:

– Szívem, hol is tartjuk a szerecsendiót?
– Drágám, fel ne kelj, csak nem találom a „szokott” helyén a mártásos kanalat! (életében nem használta egyébként…a nő még azon is csodálkozik, hogy egyáltalán ismeri a nevét!)
– Cica, most ezt akkor felforrtnak tekinthetjük?
– Kincsem, nincs baj szerintem…. de, ennek biztosan így kell kinéznie?
– Kedvesem, amikor legutóbb csináltam, akkor nem emlékszel, hogy raktam-e rá még a végén plusz sajtot, vagy nem? (életében csak egyszer készítette még csak…)
– Muc, ugye nem vagy annyira éhes?

Mert a szerelmet és a házasságot ünnepelni kell!
Miközben ezeket a sorokat írom, február 14. van, az a bizonyos nap! Én az idén tényleg kitettem magamért: voltam lufiért, és voltam egy 18+ – de nem nemzeti jellegű – boltban. Még nem tudom, mire számíthatok! De, mielőtt hazamennék tanácsolok pár fogást a bevállalós, de a főzés terén nem annyira járatos férfiembereknek.
Higgyetek nekem: a kevesebb mindig több!
És hogy mi a recept?
Szerintem a képekről tutira leolvashatók.
Ha nem, akkor hívjátok fel anyukátokat…de meg ne kérdezzétek a NŐT!


És ha végképp minden összeomolni látszik, akkor ajánlom figyelmetekbe a vágyfokozó fűszereket. Ja, hogy mégis mik azok? Hát, azért ti is dolgozzatok kicsit a témán, ne egy nő adjon ebben is tippeket…
És egy kis kulissza titok: én tényleg vettem lufit és mivel bevállalós vagyok, jártam abban a boltban, ahova egyébként csak lánybúcsúkor szoktam járni… közben hazaértem, és szóval, átadtam az imént a meglepetést…nagy mosoly, meg rötyögés…de én nem kaptam semmi… no comment.. de most elment fodrászhoz…. még reménykedem…

Ps: ezt csak akkor olvassátok, ha tényleg megakadtok! Ha a képek alapján nem volt egyértelmű, inkább pozicionáljatok reggelire vagy vacsira. Ezek az egyszerű, inkább a látványban, nem jellegében szerelmes kaják minden NŐ szívét megdobogtatják és tényleg csak egy ici-pici időt igényelnek. Ha volt már kés a kezetekben, akkor már nyert ügyetek van!
Tehát, készíts látványos szendvicset. Én egy nemzeti színűt készítettem, sima vajas kenyérre raktam paradicsomot, sajtot, illetve petrezselyemzöldet, de Te nyugodtan dolgozhatsz bármilyen színekkel!

Aztán itt van a szív virsli, tojással. A virslit vágd majdnem teljesen át hosszában, fordítsd ki és rögzítsd egy fogpiszkálóval. Majd gyengén olajozott tepsibe rakva, ha már forró, üss bele egy tojást! Várj kb. 3 percet és kész. El fog ájulni a NŐ!

Vagy vágj srégen el egy paradicsomot, tűzd össze szív alakra, rakd salátára! A páromtól tavaly a mellékelt fotós salátát kaptam…. hát díjat nem nyerne vele, de a szándékot nagyon értékeltem…


Bónusz: Ha ez sem segített, akkor nézd meg a Valentin-napi Ki főz ma a Balatonnál? című adást ott kockáról kockára átvesszük a teendőket.
Jó szórakozást!

Madarász Ildikó