A vidék ízei a Bakony Expón

Ebben a cikkben csak a kulináris programokat gyűjtöttük össze, ezek mellett számos kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket. Ennek részleteiről itt olvashat.

Disznóságok a Disznóságok sátrában szombat és vasárnap egész nap! 

Disznóhúsból készült ételek másképp, autentikus BBQ kóstolóval egybekötött bemutató a TornyosBBQ csapatával, a veszprémi Oliva étterem séfjével. A rendezvényre látogatók nyomon követhetik egy disznóvágás keretein belül a hús útját egészen az asztalra kerülésig.

A kóstolható ételek listáját a csapat sátrában vehetik szemügyre.

SZOMBAT:

Retro betyár májas, pirosarannyal

Vámosi “betyársajt” friss tormával

BBQ betyár kolbász pikáns mustárral

“Oliva” sertés máj faszénen sütve szőlővel (Tállyai BBQ európai verseny, kategória 4. helyezett fogása)

BBQ oldalas tölgyfa füsttel sütve

Frissen sült tepertő lilahagymával

VASÁRNAP:

Pulled pork (cafrangos sertés) szendvics

Sertés hasa alja káposztával

BBQ sertés tarja paradicsomos babbal

A Bakony Expó BBQ szósza csipkebogyóval


A Gasztroudvar ételkínálata

 

Alsópere Parkhotel – Verga Zrt.

Tárkonyos vadraguleves

Házi császármorzsa

 

BazsaLicom FoodTruck

Tekert marhakolbászos bagel szendvics házi sajtkrémmel és balzsamecetes salátával

Grillezett bazsalikomos füstölt sajtos bagel szendvics csipkebogyós céklakrémmel, balzsamecetes salátával

Csirkés-pesztós bagel szendvics olvasztott Tekeresvölgyi sajttal, balzsamecetes salátával

Bazsalikomos fehércsoki mousse kekszmorzsával, erdeigyümölcs-raguval

 

Gusto 13 Bistro & Delicate

Vargányakrémleves zsendicével

Sertésszűz, sütőtökkrém, dödölle

Gesztenyés sajttorta, hecsedlivel

 

Ízlelő étterem

Sütőtökkrémleves tökmagolajjal

Márton napi libaleves

Ropogós sült libacomb

Vámos hurka, kolbász, sült oldalas

Székelykáposzta

Vargányás nudli, kakukkfüves csirkemell

 

Daiquiri

Kaporral ízesített bakonyi pandúrleves

Szűzérmék barnamártásban, hecsedli lekvárral megbolondítva, hagymás törtburgonyával

Bakonyi csirkecombfilé galuskával

Sült házikolbász

Helyben készült friss pizza szeletek

Csalamádé

Somlói galuska

Rétes variációk vanília öntettel és csipkebogyólekvárral

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!