Ebben a cikkben csak a kulináris programokat gyűjtöttük össze, ezek mellett számos kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket. Ennek részleteiről itt olvashat.
Disznóságok a Disznóságok sátrában szombat és vasárnap egész nap!
Disznóhúsból készült ételek másképp, autentikus BBQ kóstolóval egybekötött bemutató a TornyosBBQ csapatával, a veszprémi Oliva étterem séfjével. A rendezvényre látogatók nyomon követhetik egy disznóvágás keretein belül a hús útját egészen az asztalra kerülésig.
A kóstolható ételek listáját a csapat sátrában vehetik szemügyre.
SZOMBAT:
Retro betyár májas, pirosarannyal
Vámosi “betyársajt” friss tormával
BBQ betyár kolbász pikáns mustárral
“Oliva” sertés máj faszénen sütve szőlővel (Tállyai BBQ európai verseny, kategória 4. helyezett fogása)
BBQ oldalas tölgyfa füsttel sütve
Frissen sült tepertő lilahagymával
VASÁRNAP:
Pulled pork (cafrangos sertés) szendvics
Sertés hasa alja káposztával
BBQ sertés tarja paradicsomos babbal
A Bakony Expó BBQ szósza csipkebogyóval
A Gasztroudvar ételkínálata
Alsópere Parkhotel – Verga Zrt.
Tárkonyos vadraguleves
Házi császármorzsa
BazsaLicom FoodTruck
Tekert marhakolbászos bagel szendvics házi sajtkrémmel és balzsamecetes salátával
Grillezett bazsalikomos füstölt sajtos bagel szendvics csipkebogyós céklakrémmel, balzsamecetes salátával
Csirkés-pesztós bagel szendvics olvasztott Tekeresvölgyi sajttal, balzsamecetes salátával
Bazsalikomos fehércsoki mousse kekszmorzsával, erdeigyümölcs-raguval
Gusto 13 Bistro & Delicate
Vargányakrémleves zsendicével
Sertésszűz, sütőtökkrém, dödölle
Gesztenyés sajttorta, hecsedlivel
Ízlelő étterem
Sütőtökkrémleves tökmagolajjal
Márton napi libaleves
Ropogós sült libacomb
Vámos hurka, kolbász, sült oldalas
Székelykáposzta
Vargányás nudli, kakukkfüves csirkemell
Daiquiri
Kaporral ízesített bakonyi pandúrleves
Szűzérmék barnamártásban, hecsedli lekvárral megbolondítva, hagymás törtburgonyával
Bakonyi csirkecombfilé galuskával
Sült házikolbász
Helyben készült friss pizza szeletek
Csalamádé
Somlói galuska
Rétes variációk vanília öntettel és csipkebogyólekvárral