A vár nyitására készülnek

Amennyiben a járvány helyzet engedi, a szigligeti várban idén újra tarthatnak nagy koncerteket, hiszen időközben a rekonstrukció is befejeződött.

Erről és más tavalyi eredményekről beszélgettünk Balassa Dániellel. A polgármester elmondta, hogy tavaly Szigligeten a legnagyobb fejlesztés a vár rekonstrukció volt, amely nagyjából befejeződött júniusban. Idén berendezik a fedett tereken a kiállításokat és azzal lezárul a fejlesztési ütem. Saját erőből kicserélik a Török Bálint kapu melletti híd faszerkezetét, terep rendezést végeznek, hogy a kapunyitásra szebb, és fenntarthatóbb legyen a vár. Reményei szerint megtarthatják a várkapu nyitó ünnepséget Húsvétkor, valamint majd a vár fesztivált, a hagyományőrző napokat és négy koncertet.

A község népszerű strandján a Kisfaludy program támogatásával elkészült a középső vizesblokk felújítása, a füvesítés. Gyermek mosdót, baba-mama szobát alakítottak ki, új vízbe járókat telepítettek, és vízbe emelő szerkezetet a mozgássérülteknek. Elkészültek különféle dekorációk és három öltöző is.

Szigligeten tavaly elkészült a vár rekonstrukciója, az idei évre csak a kiállítások berendezése maradt

Az Óvárban a tulajdonos Bakonyerdő Zrt. fejlesztett, korlátot javítottak, a kilátónál információs és ismeretterjesztő játékokat helyeztek el. Utat javítottak a a Kisfaludy utcától a Csonka torony elágazójáig tartó szakaszon, a Kossuth és a Réhelyi utcában és járda készült a torony közelében. A temetőnél elkészült a vadhálós kerítés, az óvodában pályázati támogatással a tetőszerkezet cseréje. Idén ott a kerítés egy részét cserélik ki pályázati támogatással. A Ciframajortól a faluba vezető út egy részét újra burkolták, a majornál önerőből szeretnék megvalósítani idén az ivóvízhálózat fejlesztését. A Soponyai kanyarban közparkot létesítenének, és önerőből elindították a régi szennyvíztisztító telep rekultivációját, amelyhez kérték a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködését. A feladatot állami támogatással tudják megoldani. A község vezetésének célja, hogy megmaradjon a régi, falusias településkép és emelkedjen a lakosság száma. Arra ösztönzik az ingatlant vásárolni szándékozókat, hogy a meglevő házakat, területeket részesítsék előnyben, lehetőség szerint támogatják a letelepedni szándékozókat.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Nemzetközi bojlis viadal

A viadal honlapja szerint a nevezések alapján legalább 121 csapat lesz a mezőnyben. A – beharangozó kisfilm alapján – világ leghosszabb pontyhorgász versenye október elsején

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!