A rekorder volt a leggyorsabb

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel megnyerő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött az Audi Speed Challenge-en is.

A Kékszalag Fesztivál keretében Balatonfüreden rendezték meg pénteken a gyorsasági versenyt, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Kékszalag leggyorsabb katamaránjai vettek részt.
A szervezők tájékoztatása szerint az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán csapata mögött a második helyet a Nanushka-Forestay, a harmadikat pedig a Prospex-Delta szerezte meg. A Nanushka-Forestay a pálya teljesítése után felborult, emiatt rövidítették a versenyt. A katamaránt később felállították és az árboca is egyben maradt – a kekszalag.reblog.hu oldal közlése szerint.
A látványos pályaversenyt az érdeklődők lényegében testközelben nézhették végig, mivel a verseny a füredi móló előtti vízterületen zajlott.
Közben a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 515 indulójából pénteken fél öt után pár perccel befutott az utolsó még versenyben lévő hajó, a Soleil, amely több mint 31 óra elteltével ért célba. Ott a regattát csütörtökön 5 óra 3 perc 56 másodperces eredménnyel megnyerő MLS Raiffiesen Fifty-Fifty legénysége várta a Soleil csapatát.
A kétárbocos magyar fejlesztésű Fifty-Fifty a saját maga által tavaly felállított 7 óra 13 perc 21 másodperces pályacsúcsot döntötte meg, és negyedik alkalommal nyerte meg a Kékszalagot, amely Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. A hajósoknak a csütörtök 11 órás balatonfüredi rajtot követően 48 órás szintidőn belül légvonalban 155 kilométert kellett teljesíteniük Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével keszthelyi fordulóval.
Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj élcsoportja (a verseny honlapja alapján):
1. MLS Raiffeisen Fifty-Fifty (katamarán, kormányos Józsa Márton) 5:03:56 óra
2. RSM (katamarán, Vándor Róbert) 5:30:16
3. Prospex-Delta (katamarán, Kaiser Kristóf) 5:31:46
4. Team Kaáli (katamarán, Virág Flóra) 5:33:17
5. Nanushka Forestay (katamarán, Váradi Szabó János) 5:35:37
6. AUDAX Django (katamarán, Petrányi Zoltán) 5:38:04
7. HUN3Bogi (katamarán, Büki Gábor) 5:39:57
8. Process Solutions (katamarán, Litkey Farkas) 5:47:54
9. Triniteam (katamarán, Kreskai György László) 6:03:05
10. Ribstory (katamarán, Schwarcz Ferenc Ákos) 6:12:41
A leggyorsabb egytestű hajó a 14. helyen befutó, Oroszlán Péter kormányossal versenyző Principessa lett (8:59:00 óra), amelyet a Lisa (Nagy Dániel Balázs, 10:42:44) és a Szamuráj Jack (Takács Péter, 10:46:30) követett.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!