A nemzet sportolói is kiállnak a vébé mellett - Balaton Televízió hírportál

A nemzet sportolói is kiállnak a vébé mellett

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez - hangsúlyozta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál.

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.
Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is – írta.


Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.
“Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez” – olvasható a közleményben.

Ezzel egy időben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) közgyűlésén is kiállt a világbajnokság megrendezése mellett.

A vébé az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után a harmadik legnagyobb sportesemény az egész glóbuszon. Mindemellett jelenleg az ötödik legeredményesebb magyar sportág, amelynek nincs egy komolyabb sportlétesítménye. A Csepel-szigeti beruházás nem stadionépítés, hanem egy remekül kihasználható atlétikai aréna lenne. Ebben a sportágban ugyanis heti rendszerességgel tartanak kisebb, nagyobb volumenű erőpróbákat.