A listavezető nyerte a tóparti rangadót - Balaton Televízió hírportál

A listavezető nyerte a tóparti rangadót

Balaton-parti derbit rendeztek az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban.

Tihany-Balatonfüred

1-3 (0-0)

Tihany, 200 néző. Vezette: Gáspár. Gólszerzők: Benedek 66. (11-esből), illetve Lattenstein 61., Róth 64., Henn 74.

Izgalmas rangadót rendeztek az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban, ahol a dobogót megcélzó Tihanyi FC a bajnoki címre hajtó Balatonfüredi FC-t fogadta. Az első félidő nagy küzdelmet, de kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám ezek rendre kimaradtak.

A második játékrészben azonban felpörögtek az események. Az 51. percben parázs jelenet zajlott le: Horváth feküdt alá a labdát lehúzó Miklernek, aki hatalmasat huppant a gyepen, majd azzal a lendülettel felpattant és mellkason lökte a tihanyi támadót. A játékvezető mindkét játékosnak sárgalapot adott, a lelátón viszont többen piroslapos megmozdulásnak ítélték a hálóőr reakcióját.

Ezt követően Lattenstein, majd Róth talált be, Benedek tizenegyesből szépített, a meccset Róth találata döntötte el végleg.

Lukács István: – Hiába mondtam el a szünetben, hogy mit kérek a játékosoktól, nem fogadták meg a tanácsaimat, s kaptunk is gyorsan két gólt. Mikler megmozdulása mindenhol piroslapot ér, de ki is állították volna, azzal nem biztos, hogy mi beljebb vagyunk.

Sowunmi Thomas: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben túlságosan kényelmesek voltunk, a másodikban azonban rátaláltunk a ritmusunkra. Miklert támadta a tihanyi játékos, amire egyáltalán nem reagált jól, kapusunkkal megbeszéltem, amit kell.

 

Videó forrás: MLSZ Veszprém megyei igazgatósága