A legfontosabb az egészség volt

Révfülöpön a tavalyi évben Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztő pályázata 53,5 millió forintos támogatása segítségével valósult meg a két strandon fejlesztés, valamint önerőből 20 milliós költséggel végezték el a homokozást a Császtai strand medrében és mintegy 10 millió forintból elkészült az automata öntözőrendszer, tereprendezés, és térkövezés.

A község polgármestere, Kondor Géza elmondta, hogy a Magyar Falu program keretében elkészült a temetőben az urnafal, az óvodai játszótér és a Lugas kör aszfaltozása. A Belügyminisztérium zártkerti utak pályázata közel 10 millió forinttal segítette a Gugyor területrész martaszfaltos útfelújítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 29 millió forinttal járult hozzá az iskola tető szigeteléséhez, a Miniszterelnökség szintén 29 millióval a kilátó újjá építéséhez. Sokak számára okozott örömet a vasútállomással szemközti terület, és a Káli úti Ottawa emlékhely parkosítása, melyhez többen csatlakoztak kétkezi munkájuk, szaktudásuk hozzáadásával. Az ünnepi hangulatot fokozta a szintén önerőből megvalósuló díszkivilágítás megújítása, a párját ritkító Betlehem létesítése – mondta a polgármester.

Kondor Géza úgy véli, tavaly a legfontosabb az volt, hogy a szabályok betartásának köszönhetően nem vált gócponttá a település. – Szintén hálát adhatunk a sorsnak, hogy a nyárra normalizálódott a helyzet, és strandjaink, vendéglátóhelyeink ismét szárnyalhattak, rendezvényeink zömét megtarthattuk. Természetesen nem örültünk az elvonásoknak, de meg kellett értenünk, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. A fentiekben felsorolt támogatások bőségesen kompenzálták más csatornákon kiesett bevételeinket – tette hozzá Kondor Géza.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!